Ploegbaas Movistar: “Valverde cijfert zich weg voor Quintana in Tour”
Foto: Sirotti
dinsdag 17 november 2015 om 12:29

Ploegbaas Movistar: “Valverde cijfert zich weg voor Quintana in Tour”

Hoewel Nairo Quintana en Alejandro Valverde volgend jaar allebei de Tour de France rijden, zal er van een gedeeld kopmanschap geen sprake zijn. Valverde moet volledig in dienst rijden van de Colombiaanse kopman, zo laat ploegbaas van Movistar Eusebio Unzué weten. Quintana had zich eerder al in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. Valverde hoeft volgens Unzué dan ook niet te rekenen op een evenaring van zijn derde plaats. “In de Tour is zijn enige doel om Quintana te steunen”, vertelt de Spanjaard aan Cyclingnews. “Hij heeft zijn podiumplaats nu gehad. Volgend jaar kunnen we onze wedstrijd daar niet opnieuw gedeeltelijk op afstemmen, omdat we met Nairo een renner hebben die de kans heeft om de Tour te winnen. Het is dan fijn om een renner als Alejandro in steun te hebben”

Giro d’Italia en Olympische Spelen
Om in 2016 toch te scoren in een grote ronde zal Valverde moeten vlammen in de Giro d’Italia. “Hij mag het daar laten zien en ik denk dat het mogelijk is een goed klassement te rijden”, voorspelt Unzué. “Al zal zijn kalender volgend jaar vooral zijn afgestemd op eendagskoeren.”

De eendagskoers die bovenaan het verlanglijstje staat is de olympische wegrit in Rio de Janeiro. De ploegbaas van Movistar denkt dat Valverde profijt kan hebben van het feit dat hij in de Tour geen klassement hoeft te verdedigen. “Zelfs als hij veel energie verspeelt, heeft hij minder stress dan een renner die nooit een seconde mag verliezen. Hij moet in de Tour zo fris mogelijk zijn en dan zien we wat hij kan doen op een zwaar olympisch circuit.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
17 november 2015 12:46
Ik heb het gevoel dat dit bericht al 87x is geplaatst de laatste weken.
17 november 2015 12:57
Valverde heeft vorig jaar zijn doel bereikt: podium in de tour. Wellicht is dat de reden voor Valverde om deze stap te nemen. Of het voor Quintana ook iets uit gaat maken is een tweede.
Ben benieuwd hoe ver Valverde gaat komen in de Giro, hij zou hem ook zo maar kunnen winnen.
17 november 2015 13:03
@ Purito haha dat was het eerste dat bij me opkwam idd.
17 november 2015 13:36
Idd, plaat blijven hangen. Maar geloven doe ik het nog steeds niet.
17 november 2015 13:36
Goed zo Purito, inderdaad ja, nu weten we het wel, next.
17 november 2015 13:42
Nou, eerst zien en dan geloven. Valverde zou al eerder knechten. Als Valverde een mislukte Giro rijdt zie ik hem gewoon weer een goed klassement rijden in de Tour.
17 november 2015 13:51
@Purito +1
17 november 2015 14:25
De kop gaat nog wat verder dan de rest van het artikel, of zie ik dat verkeerd? Hoe dan ook: Valverde die zich wegcijfert voor Quintana - of iemand anders? Ik kan mij er niets bij voorstellen.
17 november 2015 16:29
Nogmaals dan maar weer:

Het gaat nooit gebeuren dat Valverde meer dan tien seconden op kop rijdt. Dat zit gewoon niet in die man.
17 november 2015 19:14
Valverde reed in de Vuelta van 2014 al voor Quintana op kop toen die nog in koers was. Ook in de Ronde van Zwitserland heeft Valverde een keer geweldig gewerkt voor Rui Costa (2012 was het denk ik). Hoezo zit dat niet in die man?
17 november 2015 19:23
Heb dit nieuws inderdaad al 23 keer gelezen afgelopen weken, maar goed ON:
"Zijn kalender is volgend jaar vooral afgestemd op eendagskoeren"....yeah right, maar ondertussen "gewoon" effe de Giro voor het podium gaan, vervolgens zichzelf nog eens helemaal binnenste buiten trekken voor onze Colombiaanse tuinkabouter, om vervolgens nog genoeg over te hebben voor de Olympische wegwedstrijd. Tja, deze man kan bergen verzetten, dat is (al jaren) duidelijk...
17 november 2015 20:15
Het aantal kanshebbers voor de wegwedstrijd in Rio groeit met de dag, zou wel eens voor de geslepen vos Rebellin kunnen zijn, de zege opdragen aan al zijn achterkleinkinderen.
17 november 2015 20:45
Lol
17 november 2015 21:53
Movistar heeft genoeg knechten voor Quintana. Valverde kan op basis van zijn hoge basisniveau makkelijk top 10 rijden in de tour. Iemand met zijn status is geen knecht. Het is gewoon pure luxe dat je 2 van zulke renners in je ploeg hebt. Ik zie Quintana de Tour niet winnen met de tijdritkilometers die erin zitten.
18 november 2015 01:30
Dit is de eerste keer dat Unzue het zo expliciet verklaart. Met een Valverde weet je dat er nog vele vervolgberichten komen, daar gaat hij vast aanleiding voor geven door toekomstige uitspraken en koersgedrag ;) . Iets met een oude vos die zijn streken niet verleert... :p

Mooi hoor, net als 24 berichten over Alberto die twijfelt of hij de Giro toch wel zal rijden of misschien niet
en 36 berichten over Rodriquez (niet onze eigen purito) die denkt de Vuelta dit jaar wèl te kunnen winnen :p
18 november 2015 11:46
Niet op de man spelen. - YIJ.

Reacties zijn gesloten.