Ploegbaas Arkéa-Samsic: “Nairo Quintana kan Parijs-Nice winnen”

dinsdag 3 maart 2020 om 10:11
Ploegbaas Arkéa-Samsic: “Nairo Quintana kan Parijs-Nice winnen”

Nairo Quintana - foto: Cor Vos

De eerste maanden van Nairo Quintana bij zijn nieuwe ploeg waren veelbelovend. Zowel in de Tour du Var als de Tour de la Provence etaleerde hij zijn klasse door op overtuigende wijze naar de eindzege te klimmen. Voor Emmanuel Hubert, ploegbaas van Arkéa-Samsic, komt dat alvast niet als een verrassing. “Eerlijk? Nee”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Hubert schijft de Colombiaanse klimgeit naar voren als een van de topfavorieten voor Parijs-Nice. “We kunnen niet meer dan tevreden zijn met de manier waarop Nairo nu koerst, en niet alleen vanwege zijn resultaten”, begint Hubert, die nu al het aantal seizoenszeges van afgelopen jaar heeft overtroffen met zijn formatie. “De mensen in onze ploeg geloven in hem en hij heeft een sterke ploeg om zich heen. Dat maakt hem kalm, hij heeft alles wat hij nodig heeft om goed te koersen.”

Verrast is Hubert dus niet over de prestaties van zijn toprenner. “Eerlijk? Nee. Ik heb gezien hoe hard hij de afgelopen winter aan zijn positie op de fiets heeft gewerkt om aerodynamischer te worden. Ik zag ook al hoe hij goed hij presteerde op het Colombiaans kampioenschap, dus mij verraste het niet. Als je kijkt naar zijn eerste wedstrijden, is het duidelijk dat Nairo dit jaar in Parijs-Nice voor het podium en zelfs de overwinning kan gaan.”

In Parijs-Nice krijgt Quintana onder andere Barguil aan zijn zijde. De Koers naar de Zon begint op 8 maart in Plaisir, na acht etappes ligt de eindstreep aan het voetbalstadion van OGC Nice.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Krakowic 3 maart 2020 om 10:33

In deze vorm zie ik hem ook zeker meedoen voor de overwinning. Er zijn er maar weinig (geen?) die bergop al zo’n niveau hebben laten zien als Quintana dit jaar. Nu zijn er in PN natuurlijk nog wel andere kwaliteiten nodig om boven te komen drijven, maar ik zie hem ver komen. Koerst ook een stuk attractiever dan bij Movistar, toch opmerkelijk om te zien hoe een verandering van ploeg zo’n positief effect teweeg kan brengen. Laat ook maar weer eens zien dat het wielrennen toch echt geen wetenschappelijke formule kent die ervoor zorgt dat je hard gaat fietsen.

doorak 3 maart 2020 om 14:49

Inderdaad. En bekend dat de sfeer mentaal veel doet.
Wel vreemd dat blijkbaar bij Movistar niet naar die aerodynamische houding werd gekeken wn hier wel.

Yeez 3 maart 2020 om 10:50

Parijs-nice begint op 8 maart

josi 3 maart 2020 om 11:03

Een korte klassering zit er wel in, maar een zege lijkt me lastig. In die tijdrit zal hij toch redelijk wat terrein verliezen.

Scibby 3 maart 2020 om 11:36

Is hij gewoon supergoed dit jaar of piekt hij te vroeg

vincenzo 3 maart 2020 om 11:58

"Looking at the debut he's made, it's very clear that Nairo can go for the podium or even the win at Paris-Nice this year."

Vorig jaar nog tweede. Het zou raar zijn als Hubert had gezegd dat Quintana Parijs-Nice niet voor het podium zou gaan. Maar er zijn vast wel tien renners die gaan voor een podiumplek.

tvm 3 maart 2020 om 12:55

Een Quintana in topconditie is altijd kandidaat-winnaar, in welke ronde dan ook. Als er bergen in het rondje zitten om het verschil te maken. Een tijdrit kan hij dan ook aan.

De Brigadier 3 maart 2020 om 13:18

Vooral hopen op waaiers om Roglic te lossen.

koos verrek 3 maart 2020 om 21:09

Als rogla maar niet ziek afhaakt net voor de start..

Romāns Vainšteins 3 maart 2020 om 13:23

Hup Quintana, in tegenstelling tot al die winnaarhuggers heb ik je nooooooit laten vallen, Nairo ! Onthoud dat voor bij je speeches.

eddyvv 3 maart 2020 om 17:26

ole

VerstandOpNul 3 maart 2020 om 17:42

Hup Quintana!! (sorry dat ik er de laatste jaren niet zo in geloofde)..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair