Ploeg Sagan komt morgen met reactie: “We willen eerst meer uitleg”

Ploeg Sagan komt morgen met reactie: “We willen eerst meer uitleg”

foto: Sirotti

dinsdag 4 juli 2017 om 21:24

BORA-hansgrohe heeft na de diskwalificatie van Peter Sagan uit de Tour de France kort gereageerd, maar niet inhoudelijk. “We willen eerst meer uitleg van de UCI”, vertelde een vertegenwoordiger van de Duitse ploeg tegen de toegestroomde pers.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan en Wout van Aert. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“We hebben net als iedereen de uitslag van de dag gekregen en te horen gekregen dat Sagan uitgesloten werd”, vangt Sporza op. “Maar verder hebben we van de UCI nog geen uitleg gekregen. We weten niet waarom de jury deze beslissing genomen heeft en kunnen dus verder nog geen commentaar geven. Onze sportief directeur zal nu naar de jury gaan om uit te zoeken wat er precies gebeurd is.”

“Morgen voor de start zullen we dan met een verklaring komen. Of Sagan daar ook zal zijn? Geen idee. Of hij er nu nog is? Ja”, aldus de woordvoerder.

Dit artikel delen:

50 Reacties

denise 4 juli 2017 om 21:27

ik denk dat de ganse ploeg naar huis zal gaan.

beni 4 juli 2017 om 21:28

De toer wacht op niemand!morgen weer een etappe..

Kilco Welderman 4 juli 2017 om 21:29

@denise

Zou het ook doen. En als ik Sagan was nooit meer terugkomen…

Kingstown 4 juli 2017 om 21:31

@ denise:

Ik hoop het van harte, maar denk dat men geen dergelijk statement zal kunnen/willen maken. Sponsor en andere renners zullen daar vast niet heel blij van worden als men dat zou doen.

robotour 4 juli 2017 om 21:31

Alles weer met de bekende Franse slag. Wie was er trouwens verantwoordelijk voor de eerste valpartij, waar o.a. Thomas bij lag ?

HF2013 4 juli 2017 om 21:32

Als de jury eerst een besluit heeft genomen en pas op aandringen van een andere ploeg tot deze straf heeft besloten, roept dat natuurlijk wel extra vragen op.

Mooie_Mario 4 juli 2017 om 21:32

Kijk, dit is een volwassen manier van reageren. En het feit dat er nu ook nog niet flink met modder gegooid wordt, zou ook kunnen betekenen dat Sagan na het herbekijken van de beelden, morgen gewoon weer aan de start staat.

Romāns Vainšteins 4 juli 2017 om 21:32

Dit schreef ik al in het andere topic >

Misschien doet Bora er stoerder en zakelijker aan om nu als een gek op meer ritten te gaan jagen ipv uit solidariteitsoogpunt miljoenen buitenboord te gooien en in colonne uit de tour te vertrekken ?

Mijns inziens zou opstappen een dom, laf en kapitaalvernietigend besluit zijn. Om nog maar te zwijgen van de sportieve ambities van de overige coureurs.

Besluit terugdraaien gaan ze niet meer doen denk ik. Het is wel een overdreven besluit na vreemd genoeg eerst met een ander verdict aangekomen te zijn,.. Ik zou ze daar als ploeg zijnde ook wel over willen fileren maar opstappen doe je niet natuurlijk.

GioVisconti 4 juli 2017 om 21:33

@Kilco,

Ik zou Sagan dan nooit meer toelaten, wat een ongelovelijke grote oogkleppen/Sagen bril hebben de meeste hier op zeg. Hij elleboogt Cav de hekken in! Tuurlijk is dit de enige en juiste straf!

Jose Maria 4 juli 2017 om 21:33

@denise Dat zie ik echt gebeuren, Majka en Buchmann de kans ontnemen om voor de bollen en wit te gaan, daar win je als ploeg de gunfactor niet mee.

assen 4 juli 2017 om 21:39

Tuurlijk gaat Bora niet naar huis. Wie schiet daar wat mee op? Bora niet, de Tour niet, de renners van Bora niet. Het zou kinderachtig en vooral oliedom zijn.

@llardo 4 juli 2017 om 21:39

De jury heeft zichzelf wel in de problemen gebracht door zo snel te acteren. Eerst tijdstraf etc. en dan helemaal uitsluiten… Ach vorig jaar was er ook zo’n jury-dingetje met Froome die een hardloopwedstrijd bergop deed ;-)
Cavendish reageerde zelf erg behouden, hij was/is zelf ook geen lieverdje…

flyindustman 4 juli 2017 om 21:40

Er zijn overigens uitstekende beelden beschikbaar waaruit in ieder geval duidelijk blijkt dat Cavendish niet gevallen is door een elleboog van Sagan https://streamable.com/j7gqb

Luca Quasi 4 juli 2017 om 21:40

Straks smeert hij hem naar het mountainbiken… Bedankt ASO!

Kosmonaut 4 juli 2017 om 22:01

@assen, ik denk dat niet dat het Bora in dit geval ook maar iets kan schelen of de Tour er wel of niet iets mee opschiet.

Ik zou de hele terugtrekken een logisch en goed statement vinden. Hoe je het ook wendt of keert, dit hele incident is zéér discutabel en zal dat ook blijven, dus moet je als ploeg de kant van je renner kiezen.

schipperaar 4 juli 2017 om 22:07

Elleboog heeft geen enkele invloed bij zo’n snelheid, misschien verloor Sagan nog wel door de commotie, had geen voordeel bij de val van Cavendish hadden zijn woorden kunnen zijn maar ipv daarvan ging ie zich excuseren, misschien geheel ten onrechte.

sooike 4 juli 2017 om 22:08

De Tourdirectie gaat de jury zeker bewerken. Ze verliezen hun smaakmaker en dan wiordt het in hun ogen helemaal saai. Na Valverde de tweede smaakmaker en dat zullen ze niet over hun kant laten gaan. Ik ben benieuwd wat er morgenvroeg gebeurt.

HennieK 4 juli 2017 om 22:11

Het blijft een onbegrijpelijke beslissing van de jury. Cavendish leunt op Sagan. Je kunt Sagan bestraffen voor het dichtdoen van de de deur, maar Cav zet door waar het niet kan. De elleboog raakt hem niet (voor zover ik kan zien). Wat heeft de jury gezien of gehoord wat wij niet weten???

xistnc 4 juli 2017 om 22:15

Uitleg van de jury bij Renaat. Het lijkt erop neer te komen dat de UCI zich vooraf heeft voorgenomen om extra streng te kijken naar incidenten in massasprints.

De manoeuvre van Sagan wordt door de jury omschreven als 'opzettelijk' en 'slaan'. Die termen lijken me gezocht om de uiteindelijke sanctie te rechtvaardigen. Ik heb iets heel anders gezien. Ik ben absoluut een voorstander van streng(er) optreden bij incidenten in massasprints, maar de aanvankelijke declassering plus tijd- en puntenstraf leek me streng genoeg.

Sowieso is het heel bijzonder dat juist het slachtoffer in kwestie te vaak met een lichtere sanctie of helemaal geen straf is weggekomen voor een ernstiger vergrijp. Ik snap ook wel dat dat gegeven geen rol zou mogen spelen, maar gevoelsmatig knelt het wel.

Wielrennertje 4 juli 2017 om 22:22

Ja zou ik ook doen, de Tour uitstappen omdat een renner van je team gestraft wordt voor iets wat hij heeft gedaan. Sagan is heilig blijkbaar.

LutsenkoFan 4 juli 2017 om 22:25

Sagan fanboys…

Pietertje2 4 juli 2017 om 22:28

Sommige mensen zouden echt de slow motion beelden moeten bekijken.

Gerhard 4 juli 2017 om 22:28

@Luca Quasi. De ASO heeft hier natuurlijk niks mee te maken. De UCI deelt de straffen uit.

Jorik112 4 juli 2017 om 22:29

Als de jury het daadwerkelijk op slaan gooit, raad ik Bora aan om even bij Feyenoord te informeren, die hebben daar een mannetje voor.

mus van de maasstad 4 juli 2017 om 22:30

@giovisconti

Grappig dat iedereen die ook maar een beetje op niveau gefietst heeft een andere mening heeft.

Maar wat weten die er nou van

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair