Ploeg Rowney doet geen aangifte tegen toeschouwer

vrijdag 13 maart 2015 om 18:54
Ploeg Rowney doet geen aangifte tegen toeschouwer

© Foto Rudie Ottens - www.ottie.nl

Waar de organisatie van de Ronde van Drenthe wel aangifte heeft gedaan tegen de toeschouwer die in Dwingeloo voor een keiharde val van Loren Rowney zorgde, laat haar ploeg dat achterwege. Rowney liep bij de val een gebroken sleutelbeen op.

Rowney viel, nadat ze geraakt werd door de uitgestoken hand van een toeschouwer. De organisatie van de koers besloot hierop aangifte te doen, een handeling die Velocio SRAM, de ploeg van Rowney, niet opvolgt. “Ik denk niet dat er opzet in het spel is”, liet ploegbaas Ronny Lauke weten aan RTV Drenthe.

“Het zou wel prettig zijn als de veroorzaker van de val zich zou melden. Het lijkt me normaal om in zo’n geval je excuses aan te bieden. Misschien is hij of zij bang voor de gevolgen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Guushovd 13 maart 2015 om 19:10

En terecht. Ik heb de video een aantal keer bekeken en kan geen andere conclusie trekken dat we te maken hebben met een gevaarlijke gek. Of hij wil graag aan het blote been van een jonge vrouw zitten of hij laat haar expres vallen. Beiden zijn volstrekt onacceptabel, aangifte lijkt mij volledig terecht.

0
klootje kriekeljon 13 maart 2015 om 19:16

Daarom juist vreemd dat de ploeg zelf geen aangifte doet zoals hierboven staat Guushovd?

0
Guushovd 13 maart 2015 om 19:48

@Klootje,
Wow, ik heb slecht gelezen (al hoop ik dat het aangepast is, al lijkt me dat sterk).
Mijn punt is duidelijk, ze moeten in dit geval aangifte doen. Dit zag er niet uit als een ongeluk.

0
Tokstar 13 maart 2015 om 20:01

Zag er inderdaad allesbehalve als een ongeluk uit. Deze persoon moet hard gestraft worden. Wat als ze tegen de hekken terecht komt en het veel slechter afloopt?

0
123poetertjes 13 maart 2015 om 20:38

Het is natuurlijk heel lief van de ploegleiding dat ze geen kwade bedoeling in de actie zien, maar het moge ook duidelijk zijn dat zulk gedrag ontoelaatbaar is. Je ziet steeds vaker dat mensen zich achterlijk gedragen, variërend van het ontnemen van een ritzege (ik noem Bongiorno) tot aan zware valpartijen als deze. De ploegleiding kan een signaal afgeven dat dit niet door de beugel kan. Opzettelijk of niet, van mij mag deze man best een nachtje brommen of op zijn minst een taakstraf en geldboete.

0
Coldeportes 13 maart 2015 om 21:56

De man klopt een paar keer op de boarding, hoog. Dan plots strekt hij zijn arm volledig, naar beneden en grijpt naar het stuur. Gewoon een verwarde gek, hard aanpakken. De ploeg doet om PR-redenen waarschijnlijk geen aangifte, maar dat is de verkeerde motivatie. Deze figuur had deze vrouw een gebroken nek kunnen bezorgen.

Edit: goed dat de organisatie haar verantwoordelijkheid neemt. De renners verdienen bescherming tegen dit soort acties en deze man moet opgespoord worden en de zaak uitgezocht.

0
LinusGerdemann 13 maart 2015 om 22:38

Kan me enkel aansluiten bij de andere reacties. Ik kan hier niks anders dan opzet in zien.

0
Coldeportes 14 maart 2015 om 01:20

Update: Frits Barend gaf vanavond bij Pauw aan dat Rowney morgen in Duitsland wordt geopereerd en daarna terugkeert om aangifte te doen. Zou mooi zijn, want de ploeg kan dan wel geen aangifte doen maar zij als individu natuurlijk wel! Belangrijker nog: hopelijk vindt men deze gek snel. Hoewel ik vrees dat het cameratoezicht in Dwingelo beperkt tot niet bestaand zal zijn…

0
Beekman 14 maart 2015 om 14:15

Kan de reacties wel begrijpen, echter welk strafbaar feit wil men deze man deze laste brengen?
Ik denk dat ze geen poot hebben om op te staan.

0
Cheng_Ji 14 maart 2015 om 15:14

@Beekman,
Ik zou zeggen mishandeling ,poging tot doodslag misschien.
Ik hoop iets zwaars iig ,zodat ze deze gek opsluiten !

0
Beekman 14 maart 2015 om 16:33

@Cheng-JI, jij maakt het toch wel erg spannend. Het is weer een storm in een glas water, juridisch valt hier weinig tot niets aan te beginnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone