Ploeg BORA-hansgrohe voor 2019 compleet na bijtekenen Christoph Pfingsten
foto: Sirotti
vrijdag 12 oktober 2018 om 14:43

Ploeg BORA-hansgrohe voor 2019 compleet na bijtekenen Christoph Pfingsten

BORA-hansgrohe heeft het papierwerk voor 2019 klaar, nadat met Christoph Pfingsten de laatste renner werd toegevoegd aan de selectie. De Duitser tekende bij voor een jaar bij de ploeg, waarvoor hij sinds 2015 actief is. Met 27 renners begint de Duitse WorldTour-formatie aan het nieuwe seizoen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“We hebben een evenwichtige ploeg samengesteld voor 2019”, stelt Ralph Denk, de teammanager. “Nadat Michael Kolar zijn carrière eerder dit seizoen beëindigde, zullen ook Aleksejs Saramotins en Matteo Pelucchi de ploeg verlaten aan het eind van het seizoen. Het aantrekken van Maximilian Schachmann was erg belangrijk voor ons, nu we drie grote talenten uit het Duitse wielrennen aan boord hebben.” Met acht Duitse renners onderstreept de ploeg haar Duitse roots.

Naast Schachmann voegen ook Jempy Drucker en Oscar Gatto zich bij de ploeg. “Zij versterken niet alleen onze klassiekerploeg, maar voegen ook veel ervaring toe aan onze selectie. Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen blijven groeien in 2019, met name in de grote rondes kunnen we onze resultaten nog altijd verbeteren.”

Selectie BORA-hansgrohe 2019
flag-de Pascal Ackermann
flag-sk Erik Baska
flag-it Cesare Benedetti
flag-ie Sam Bennett
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Emanuel Buchmann
flag-de Marcus Burghardt
flag-lu Jempy Drucker
flag-it Davide Formolo
flag-it Oscar Gatto
flag-at Felix Grossschartner
flag-gb Peter Kennaugh
flag-cz Leopold König
flag-at Patrick Konrad
flag-pl Rafal Majka
flag-au Jay McCarthy
flag-at Gregor Mühlberger
flag-it Daniel Oss
flag-de Christoph Pfingsten
flag-pl Pawel Poljanski
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-de Maximilian Schachmann
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann
flag-de Rüdiger Selig
Totaal: 27 renners

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2018 14:56
Goed team hoor!
12 oktober 2018 15:03
Eens echt een sterk team op alle fronten.
12 oktober 2018 15:07
Hoop dat konig weer op niveau komt, dan hebben ze een goed blok voor de grote rondes!
12 oktober 2018 15:12
Wat eigenlijk best wel opvallend is aan deze ploeg is dat ze de omschakeling van PCT naar WT heel erg gemakkelijk gemaakt hebben. Prima ploeg hebben ze weer onder contract staan voor komend seizoen.
12 oktober 2018 15:34
Oss, Gatto, Burghart, Schachmann, Drucker, Bodnar, Sagan...
12 oktober 2018 15:34
Echt een ploeg die heel goed in balans is / lijkt te zijn. Talent, absolute topper, goede ondersteuning en veel verschillende specialismen. Ook een goede uitstraling en identiteit. Zeker wanneer Konig weer op niveau komt, zouden ze weer een stap kunnen maken.
12 oktober 2018 15:40
Ijzersterke ploeg, maar ik zie er niet echt iemand tussen die top 5 in een grote ronde gaat rijden.
12 oktober 2018 16:21
Leuke ploeg zeg ! Natuurlijk is Sagan de grote man, maar ze hebben inmiddels veel meer ijzers in het vuur.

Hopelijk dat König eindelijk herstelt van die knieblessure. Hij was eigenlijk als een van de kopmannen voor de grote rondes aangetrokken.
12 oktober 2018 19:27
Het is Pfingsten ook gegund. Niet het grootste talent, maar hij is meegegroeid met de ploeg en heeft een plaats in de sprinttrein van Bennett, een vaste waarde in de voorjaarsploeg en reed een sterke Giro, waarin hij ook regelmatig lang bij Konrad en Formolo kon blijven en een keer vierde werd in een zware etappe. En dat voor een middelmatige crosser van Team De Rijke.
12 oktober 2018 19:30
Ah, die ploeg waarvan de helft in dienst van Dumoulin ging rijden.
12 oktober 2018 21:52
Die hebben snel een zeer uitgebalanceerde WT-ploeg uit de grond gestampt zeg. Het nodige sprintgeweld, een sterk blok in het voorjaar en nog wat groeimarge in de grote rondes (Konrad).
Beetje begonnen zoals CCC nu. Benieuwd of die ook zo snel een leuk team krijgen
13 oktober 2018 09:53
Leopold König heeft de laatste jaren echt vrijwel niks meer laten zien. Blessure?
    13 oktober 2018 11:47
    Knie. Hij rijdt überhaupt vrijwel niks
13 oktober 2018 13:37
Op papier hebben ze geweldige namen voor een grote ronde maar in de praktijk is het helemaal niets. Majka kan de druk niet aan, Buchmann komt te kort. Formolo lijkt net iets slechter te worden ipv juist beter. Van Konrad moeten we het nog maar eens zien de komende 2 jaar hoe dat gaat. Ja allemaal geweldige klimmers maar inderdaad niet voor een top 5. Als ze hier een echte ronderenner hadden weten te strikken een grote naam dan hadden ze een geweldige ondersteuning kunnen bieden. Denk na... Dumoulin in deze ploeg en geen Sagan pffff....

Reacties zijn gesloten.