Pistier Levy hervindt plezier en verlengt contract, Arkéa Samsic breidt staf uit

donderdag 7 november 2019 om 18:26
Pistier Levy hervindt plezier en verlengt contract, Arkéa Samsic breidt staf uit

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over baansprinter Maximilian Levy en Arkéa Samsic.

Pistier Levy hervindt plezier en verlengt contract

Drievoudig Olympisch medaillewinnaar Maximilian Levy rijdt ook de komende twee jaar voor Team Erdgas.2012, de ploeg waar hij al sinds 2011 actief is. In aanloop naar de Wereldbeker van Glasgow verlengde de baansprinter zijn contract. De Duitser hervond zijn plezier in het baanwielrennen, laat hij weten in een persbericht. “In mijn vakantie besefte ik hoe groot de voordelen van competitieve sport zijn en daarom besloot ik alles op de Spelen van Tokio te gooien.” Naast zijn Olympische medailles pakte Levy ook vier WK-titels: eenmaal op de Keirin en drie keer op de teamsprint.


Arkéa Samsic breidt staf uit met nieuwe coaches

Arkéa Samsic heeft twee nieuwe coaches aan zich gebonden voor het nieuwe seizoen. Kévin Rinaldi was afgelopen jaren trainer bij Delko Marseille Provence en gaat bij zijn nieuwe ploeg aan de slag met de sprintkernploeg, onder wie de aanwinst Nacer Bouhanni, maar ook Christophe Noppe, Benjamin Declercq en Daniel McLay. Flavien Soenen komt over van de vrouwenploeg FDJ Nouvelle Aquitane Futuroscope en gaat zich focussen op onder meer de tijdrit, met name samen met Warren Barguil, Nairo Quintana en Thibaut Guernalec, de Franse kampioen tijdrijden bij de beloften.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair