Pinotti: “Strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma wordt fascinerend”

donderdag 25 juni 2020 om 11:15
Pinotti: “Strijd tussen Ineos en Jumbo-Visma wordt fascinerend”

Egan Bernal en Primoz Roglic tijdens de Giro dell'Emilia 2019- foto: Cor Vos (archief)

Oud-profwielrenner Marco Pinotti verwacht weinig verrassingen in de aankomende Tour de France. De Italiaan, die momenteel performance manager is bij CCC, voorziet een boeiende strijd tussen Team Ineos en Jumbo-Visma. “Maar het is een Tour voor klimmers, en als Egan Bernal het op zijn heupen krijgt, wordt het lastig om hem tegen te houden”, aldus Pinotti tegen Cyclingnews.

“Ik verwacht een strijd om de gele trui tussen Team Ineos en Jumbo-Visma. We kennen allemaal de kracht van Team Ineos met Bernal, Geraint Thomas en Chris Froome, maar Jumbo-Visma komt er snel aan. Vorig jaar begon Primoz Roglic sterk, reed hij veel wedstrijden en won hij veel wedstrijden, maar dit jaar zal hij nog meer gefocust zijn. En dat terwijl Tom Dumoulin terug kan keren op zijn beste niveau. Het wordt fascinerend om te zien”, voorspelt Pinotti.

‘Intense Tour op extreem hoog niveau’
De Italiaan verwacht een indrukwekkend deelnemersveld aan de start van de Tour. “De favorieten hebben veel tijd om zich voor te bereiden. Ik denk niet dat het gebrek aan voorbereidingskoersen betekent dat we een onvoorspelbare race gaan krijgen. Het zal wel intens en op een extreem hoog niveau zijn”, legt hij uit. “Tegenwoordig kan je je perfect voorbereiden op een grote ronde zonder te koersen.”

“Nu er zo lang niet gekoerst is, is iedereen fris, gemotiveerd en fit”, denkt de manager van CCC, die zelf met Ilnur Zakarin als kopman naar de Tour gaat. “Iedereen staat te springen. Niemand zal vermoeid zijn of geblesseerd zijn, en de spieren zijn fris. Sommigen zullen zich opblazen, maar dat zal al in de eerste week zijn als ze moeten wennen. Als iemand goed kan zijn in de eerste week, kunnen zij ook herstellen en bijna hetzelfde niveau halen in de laatste week.”

Marco Pinotti als wielrenner bij BMC

Marco Pinotti in 2013 als renner van BMC – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

32 Reacties

miguelon 25 juni 2020 om 11:40

Als Bernal niets overkomt kan je hem nu al opschrijven. Dit wordt helemaal niet zo spannend, Pogaçar zal de enige zijn die hem nog iets kan volgen.

Barry Batsbak 25 juni 2020 om 11:50

Als? Als? Als mijn tante een piemel had was ze mijn oom geweest. Niemand weet hoe de renners uit de corona-pauze komen dus het kan werkelijk alle kanten op. De favorieten zijn natuurlijk wel duidelijk en Bernal hoort daar met stip bij. Maar 1 waaier missen of 1 offday is voldoende om flink in de problemen te komen. En de kans dát hem iets overkomt is groter dan dat hem niets overkomt.

boenk 25 juni 2020 om 12:35

Pogacar kon nog geen jaar geleden niet voor Valverde eindigen in een rustige Vuelta, maar gaat nu wel plots als enige Bernal het vuur aan de schenen leggen in wat de zwaarste Tour qua tegenstand lijkt te gaan worden uit de recente geschiedenis?

Spake Breekerd 25 juni 2020 om 13:24

De groeicurve van Roglic is ook nog niet gestopt. Beetje te gemakkelijk om Bernal al bij voorbaat in het geel te hijsen. Zoals gezegd, 1 klein foutje kan in een Tour met deze bezetting grote gevolgen hebben. Ik kijk er naar uit!

boenk 25 juni 2020 om 13:42

Je kan er ook van uitgaan dat Bernal ook nog wat marge heeft, natuurlijk. Kortom, ik denk niet dat het een duel tussen Bernal en Pogacar wordt. Er zijn er nog wel enkele. Roglic, Pinot, Quintana, Yates, Thomas, Dumoulin, Buchman…

felixdepelix 25 juni 2020 om 14:27

roglic heeft pogacar vorige week nog uit het wiel gereden

LB108 25 juni 2020 om 16:30

Ja Felix, sloveens kampioenschap zegt alles voor de Tour

tvm 25 juni 2020 om 19:35

@miguelon heeft het natuurlijk over de witte trui.

Geurt Harm 25 juni 2020 om 12:02

En het echte hooggebergte met de lange beklimmingen ontbreekt volledig. Ik vind het met dit parcours helemaal geen uitgemaakte zaak dat deze twee ploegen de boel gaan domineren… Het deelnemersveld is indrukwekkend, en ik geloof wel in de kans op een fascinerende Tour. De tijdrit naar La Planche is misschien wel te zwaar en werpt dan een te grote schaduw vooruit.

skylimit 25 juni 2020 om 12:10

Geen idee of het een fascinerende strijd tussen die 2 ploegen gaat worden.
Heb het parkoers nog niet uitvoerig bekeken, maar het zou weleens een oersaaie tour kunnen worden door de te sterke controle en teveel aan “topfavorieten”.

Scibby 25 juni 2020 om 20:46

Maar het lijkt me met meerdere topfavorieten in verschillende ploegen dat er meer aangevallen kan worden. Als Roglic zich een dag echt goed voelt kan, en mag hij ook van de ploeg, misschien makkelijker aanvallen omdat er nog 1 a 2 andere sterke in de ploeg zijn. Maar waarschijnlijk is dit wishful thinking.

Etio 25 juni 2020 om 12:25

Het kan ook gebeuren dat ze bij Ineos en Jumbo-Visma vooral naar elkaar gaan kijken en dat bijvoorbeeld Buchmann of Pinot ervan profiteren.

Jungle Man 25 juni 2020 om 14:31

Ik hoop het!

harryjohan71 25 juni 2020 om 12:29

Er zijn nu veel meer kandidaten dan vorig jaar. Bij een achterstand gaan de ploegen met meerdere kandidaten aanvallen. Als aanvallers voor het klassement verwacht ik zeker Yates, Quintana, Pogacar, Pinot, Mas en Bardet. Of JVS of Ineos aanvalt is afhankelijk hoe hun renners in het klassement staan. Je gaat hun ronde in om te winnen en moet om aan te vallen.

Kannibaal van Schepdaal 25 juni 2020 om 13:04

Lopez durft ook al eens vroeg zijn benen te testen. Nu krijgt hij mogelijk eindelijk eens gezelschap door Simon Yates, Pinot, Pogacar, Quintana en Landa. Buchmann zie ik eerder het treintje van Ineos zo lang mogelijk volgen, met de Jumbo-renners ook afwachtend in het wiel.

LB108 25 juni 2020 om 12:34

Laat Ineos en Jumbo Visma maar vechten, dan gaan Quintana, Buchmann of Pinot met alles lopen.

Koers 25 juni 2020 om 12:42

Geen ttt, daar pakte ineos normaliter tijd op veel concurrenten en jumbo zou tegenwoorsig ook flink tijd pakken. Mooi dat die er niet in zit, terug naar de individuele kracht van de kopmannen (deels dan toch..). Hopelijk pakken wat kopmannen in een waaiertje ofzo wat tijd op beide teams, dan kan het zomaar een spannende tour worden.

bonimenier 25 juni 2020 om 12:50

Schrijf maar op: deze Tour wordt gewonnen door de norse Noor Kristoff.

jvh93 25 juni 2020 om 12:54

Ik ben zelf een beetje bang dat alle ploegen bang zijn voor TJV en Ineos en dat beide ploegen ook een beetje bang zijn voor elkaar waardoor we hele saaie etappes kunnen verwachten die pas losbranden op de laatste klim (ik hoop het niet uiteraard).

tdola 25 juni 2020 om 13:06

Heeft roglic in direct duel ooit al eens verloren van bernal? Volgens mij niet.

De top favorieten voor geel wat mij betreft bernal, roglic en opgeleefde Quintana.

Daarachter een groep met Thomas, froome, pinot, landa, lopez, pogacar en hopelijk dumoulin.

Outsiders bardet, kruijswijk, buchmann, porte en uran

harryjohan71 25 juni 2020 om 13:31

Quintana heeft nog niet gereden tegen zijn concurrenten. Heeft een rit in Paris-Nice gewonnen toen hij al op achterstand stond. Uiteindelijk maar een beperkte voorsprong op Benoot in die rit. Zijn prestaties waren niet slecht in het begin van het seizoen maar om nu te zeggen dat die opgeleefd is en kanshebber voor geel gaat mij wat ver. Bovendien heeft hij geen team die het geel kan verdedigen.

vincenzo 25 juni 2020 om 13:43

Quintana is ook niet opgeleefd maar opgeleverd ;-)

Murcia 25 juni 2020 om 17:05

Het duel Roglic/Bernal in de ronde van Romandië 2018 is volgens mij hun enige echte rechtstreekse duel om de eindzege in een rittenkoers. Wat tot een prachtige climax leidde in de etappe die Fuglsang won. Ik denk dat beide er tov vorig jaar weer op vooruit zijn gegaan en dat ze de top gegadigden zijn voor winst in de Tour. Maar stiekem gun ik het Pinot het meest. Een aanvallende renner met iets teveel pech in grote rondes.

vincenzo 25 juni 2020 om 13:42

Als Poğaçar dit jaar dezelfde stap maakt als Bernal in 2019 wint hij de Tour!

hartstikkebedankt 25 juni 2020 om 13:52

Iedereen moet meteen de tweede dag al wakker zijn, anders verlies je zo 3-5 minuten. Er zullen daar al wat renners moeten lossen waarschijnlijk, die dus in een vroeg stadium moeten gaan aanvallen. Dat gaat wel bijdragen aan de attractiviteit denk ik. Ondertussen denk ik ook dat bijv. MAL en Quintana elkaar deze Tour goed gaan vinden.

wielerman 25 juni 2020 om 13:53

De renner waar niemand iets van verwacht zal er staan.

TrEb 25 juni 2020 om 14:18

Wanneer de A-teams (jumbo en Ineos) te veel op elkaar letten kan er zomaar renners uit team B (bijvoorbeeld Arkea / Astana / Bahrein o.id.) tussendoor de gele trui pakken en misschien tot aan Parijs.
Kortom vanaf de tweede week verwacht ik diverse renners die 1 à 2 dagen in het geel rijden.

tvm 25 juni 2020 om 19:36

Ik moet het nog zien waar Alaphilippe eraf gereden gaat worden.

Lendilonus 25 juni 2020 om 20:25

Vorig jaar verloor hij op bijna elke grote beklimming een beetje tijd op de eersten en in de laatste etappes een hoop. Daarnaast kreeg hij natuurlijk in 2 relatief gemakkelijke ritten een minuut of 2 cadeau van de topploegen(en in die eerste rit die hij won een beetje hulp van de motoren). Ik schat dus in dat Alaphilippe dit jaar geen kandidaat zal zijn voor de eindoverwinning.

harryjohan71 25 juni 2020 om 22:27

In paris-Nice reed zijn ploeg ook voor hem en viel hij net als zijn hele ploeg door de mand. Dit terwijl de echte toppers niet aanwezig waren. In de Tour vorig jaar kon hij in de echte bergen niet volgen. Kans dat hij in augustus de toppers in de echte bergetappes nu wel kan volgen is dan ook nihil.

Romāns Vainšteins 25 juni 2020 om 22:42

Alaphilippes flessenek is koude. Niet teveel van dat en hij kan alles.

chasse patat 26 juni 2020 om 11:05

Ik heb het idee dat een grote groep hierboven net als ik ook denkt “Als twee honden vechten om één been….” Dus toch een tour met verrassingen (en hopelijk spanning).

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair