Pinot rijdt minder koersdagen in voorbereiding op Tour

Pinot rijdt minder koersdagen in voorbereiding op Tour

foto: Sirotti

zondag 31 december 2017 om 16:41

Thibaut Pinot maakte eerder al bekend graag te deelnemen aan de Giro d’Italia. Ploegmanager Marc Madiot is echter van mening dat de Franse klimgeit zich volledig moet richten op de Tour de France, zo vertelt hij aan L’Équipe.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Afgelopen jaar reed Pinot zowel de Giro als de Tour. In de Franse grote ronde wist hij echter geen klinkende uitslagen te behalen. Dit jaar ziet Madiot hem graag in topvorm aan de start staan. “Het gaat om de ‘frisheid’. Vorig jaar mistte Thibaut dat, net als Arnaud (Démare, red.). Voor beide is de Tour het hoogtepunt van 2018. Na wat rekenwerk hebben we besloten dat, ongeacht de Giro, Pinot zal starten met een maximum van 32 koersdagen in de benen”, legt hij uit.

Tevens vertelt de Franse ploegleider dat het WK in Innsbruck een groot doel is van de 27-jarige klassementsrenner. Juist om die reden ziet hij Pinot liever niet ziet starten in de Italiaanse hoogmis. “Om hem fris te houden tot het einde van het seizoen denk ik dat hij beter niet in de Giro kan starten. Het is wel wat om op een eendagswedstrijd in te zetten, maar het is wel het wereldkampioenschap. Je moet wat risico’s nemen want een circuit zo zwaar als deze komt niet vaak langs.”

Pinot begint zijn seizoen tijdens de Tour du Haut-Var. Daarna rijdt hij de Ronde van Catalonië. Voor het eerst sinds 2013 zal hij niet aan de start van Tirreno-Adriatico staan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Gabriel Melching 31 december 2017 om 17:10

Ik ben benieuwd!

0
pjam4 31 december 2017 om 17:34

Heel verstandig! Wel jammer dat de rest van zijn programma nog niet vrij wordt gegeven :-(

0
trickstuff 31 december 2017 om 20:28

Mistte….

0
de belofte 31 december 2017 om 21:21

@pjam4 volgens mij is zijn programma bij deze vrijgegeven. Max. 32 koersdagen voor de tour, als hij de giro rijdt blijven er weinig dagen over waarschijnlijk net genoeg voor Haut en Catalonië.

0
pjam4 31 december 2017 om 22:21

@belofte: er staat niet letterlijk dat hij de Giro niet zal rijden, maar het komt er volgens mij wel op neer. Anders ook een raar item zonder nieuwswaarde: ‘Het is nog steeds niet bekend of Pinot de Giro zal rijden, we weten alleen dat hij maximaal 32 koersdagen voor de Tour zal maken.’

0
Samlambeej 1 januari 2018 om 15:47

De Giro ligt hem beter m, die wil hij. Maar van de Franse ploeg moet hij als Fransman opdraven. Het kan een brood mannetje zijn. Ik hoop dat de Giro tog nog een breder scala van toppers aan de start krijgt…

0
pjam4 1 januari 2018 om 16:05

@ SaM: Breder scala dan alleen maar Dumoulin, Froome, Lopez, Aru, Yates, Chaves, Van Garderen, Meintjes + wellicht Pinot (?), Landa en Bardet. Jij bent duidelijk niet snel tevreden!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone