Pinot over zijn keuze voor Parijs-Nice: “Ik neem een risico”

dinsdag 17 december 2019 om 14:29
Pinot over zijn keuze voor Parijs-Nice: “Ik neem een risico”

foto: Cor Vos (archief)

Raar maar waar: Thibaut Pinot heeft in zijn tienjarige carrière nog nooit Parijs-Nice gereden. De coureur van Groupama-FDJ gaf altijd de voorkeur aan Tirreno-Adriatico, maar de 29-jarige klimmer zal volgend jaar voor het eerst aan de start staan van de Franse rittenkoers. “Ik neem een risico”, zo vertelt hij in gesprek met L’Est Républicain.

Pinot heeft al meerdere malen geschitterd in het Critérium du Dauphiné en de Tour de France, maar hij maakt zich nu pas op voor zijn eerste Parijs-Nice. “En dat is toch raar voor een Franse renner die in Franse dienst koerst. Het is een hele speciale wedstrijd, maar ik neem een risico, aangezien ik altijd goed presteer in Tirreno-Adriatico.” Zo werd Pinot dit jaar nog vijfde in de Italiaanse rittenkoers.

“Ik kies in het voorjaar dus voor een trendbreuk”, aldus Pinot, die in Parijs-Nice wellicht zal worden geconfronteerd met wind en waaiers. “Het zijn andere waaiers dan in een Tour de France, maar het is nog altijd een waaierkoers. De ploeg is ook gebouwd voor dat soort etappes. We gaan het allemaal zien”, zo vertelt Pinot, die volgend jaar ook weer zal deelnemen aan de Ronde van het Baskenland.

Eerder werd al bekend dat Pinot zijn seizoen zal beginnen in de Tour de la Provence. Verder richt de renner zich op de klimklassiekers, de Tour de France, de Olympische Spelen van Tokio en het WK in Martigny. “Maar ik denk op dit moment nog niet aan de zomer. Het heeft geen zin om je nu al druk te maken. Ik heb al ergere dingen meegemaakt in mijn carrière”, zo besluit Pinot.

Dit artikel delen:

3 Reacties

west 17 december 2019 om 16:18

Om in plaats van de Tirreno nu P-N te rijden en dat een “risico” te noemen vind ik wel typisch… Roubaix rijden in plaats van het Baskenland, dat is een risico. Of met honderdtien van een berg af denderen, dat is ook een risico. Maar de ene identieke voorbereidingskoers voor de andere identieke voorbereidingskoers uitwisselen vind ik niet echt spannend…

0
Covadonga 17 december 2019 om 19:49

Misschien is het een vertaaldingetje.

0
josemanuelfuente 17 december 2019 om 19:32

Gaan ze nu Parijs – Nice al een waaierkoers noemen …..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone