Pineau richt nieuwe ploeg op met Coquard als beoogd kopman

zondag 16 juli 2017 om 09:48
Pineau richt nieuwe ploeg op met Coquard als beoogd kopman

Jérôme Pineau - foto: Sirotti

Ex-prof Jérôme Pineau gaat een nieuwe ProContinentale formatie oprichten. Dat maakt hij vandaag bekend in L’Équipe. Bryan Coquard wordt hoogstwaarschijnlijk de kopman van deze ploeg. De sprinter vertrekt dit seizoen bij Direct Energie.

De nieuwe formatie moet een Bretonse identiteit krijgen en daar hoort ook een Bretonse sponsor bij. Vital Concept, een bedrijf dat agrarische producten verkoopt, gaat de ploeg in het eerste seizoen financieren. Deze sponsor was tot voor kort betrokken bij Fortuneo, maar vlak voor de Tour de France verving Oscaro de plek van Vital Concept op het shirt.

De ploeg van Pineau blijft minstens drie seizoenen bestaan. De aanvraag is reeds ingediend bij de UCI. Het is doel is om uiteindelijk een WorldTour-licentie te bemachtigen. Volgens Pineau krijgt de ploeg een budget van “tussen de vijf en acht miljoen euro”, maar L’Équipe schrijft dat het bedrag zou kunnen oplopen tot tien miljoen euro.

De uiteindelijke selectie gaat bestaan uit twintig renners. “We mogen pas na 1 augustus renners aantrekken, dus we kunnen nog geen namen noemen”, aldus Pineau. “Maar het doel is om aan de allergrootste koersen van de kalender mee te doen.”

Volgens L’Équipe zijn de onderhandelingen met een aantal renners al in een vergevorderd stadium. Onder meer Matteo Trentin (Quick-Step Floors), Amaël Moinard (BMC), Johan Le Bon (FDJ) en Julien Morice (Direct Energie) zouden de ploeg komen versterken. Bryan Coquard moet de belangrijkste aanwinst worden. “De oprichting van de ploeg hing af van zijn komst”, stelt een van de toekomstige directeuren, daarmee suggererend dat de transfer al rond is.

Dit artikel delen:

39 Reacties

TeamNL 16 juli 2017 om 11:49

Barguil naar AG2R? Ook dan moet hij werken voor een kopman in de Tour van 2018. Wat dat betreft maakt het weinig verschil. Goed dat de ploegleiding is afgestapt van een klassement rijden met Barguil, dat pas niet bij die jongen.

En hou eens op met rijden voor Dumoulin volgend jaar in de Tour. Zolang het rittenschema niet interessant is voor Dumoulin gaat hij zich echt niet richten op het klassement. Mocht hij dat wel doen, dan is Barguil juist een ideale pion om druk weg te nemen als hij een vrije rol krijgt.

De Fransen hebben met Barguil, Calmejana, Pinot, Bardet, Allaphilipe etc een hele mooie generatie waar ik met plezier naar kijk. Goed dat ze doorpakken met eventueel een nieuw team.

MME 16 juli 2017 om 11:51

Gallopin is ook einde contract, ook nog wel een optie

leegloper 16 juli 2017 om 12:09

Volgend jaar hebben tourploegen 8 renners toch? Als dan Matthews, Barguil en Dumoulin kopman zijn, heb je nog maar 5 pure knechten.

Grintametbrinta 16 juli 2017 om 12:19

Denk dat barguil prima zit bij Sunweb. Volgens mij wil barguil ook wel eens buiten Frankrijk koersen en dat wordt bij een kleiner ploegje lastig. En zou hij echt voor bardet willen rijden?

Retro Lex 16 juli 2017 om 12:20

Damien Gaudin lijkt me ook een kandidaat. Rijdt nu bij een CT ploeg, niveautje hoger voor hem zal die waarderen

ChefSpijker 16 juli 2017 om 12:36

TeamNL >>> Zwaarder dan de Giro van dit jaar zal ie vast niet worden. Dat was bij voorbaat ook ‘kansloos’ voor het podium met al die zware bergetappes. Tenminste, als je de mening van veel volgers moest aannemen als waarheid.

Kosmonaut 16 juli 2017 om 12:57

Welke fietsen zullen ze dan op gaan rijden ? Ken geen merk uit Bretagne….
Weet niet wat ik ervan moet vinden….nog een franse (pro-)continentale ploeg….tja

nederbelg 16 juli 2017 om 13:05

‘Vital Concept, een bedrijf dat agrarische producten verkoopt’. Een sector waarin veel geld omgaat natuurlijk, en minstens ook met een geurtje aan. Blijkbaar ook al actief op de Belgische markt.

r525 16 juli 2017 om 13:26

@kosmonaot
Want? Je vindt de huidige Franse PC ploegen weinig toevoegen?

Prima initiatief wat mij betreft. Om Coquard heen kan je een prima ploeg bouwen. Ben dan wel benieuwd wie ze voor zijn sprinttrein verder nog aan willen trekken.

Lalsacien 16 juli 2017 om 13:55

@Kosmonaut let it go!

Retro Lex 16 juli 2017 om 14:15

Ik had liever gelezen dat er nieuwe Spaanse ploeg kwam met WT ambitie

Kosmonaut 16 juli 2017 om 14:51

@r525, Ik vind de huidige ploegen prima hoor, niks mis mee. Zie alleen niet heel veel toegevoegde waarde van nog een ploeg. Maakt mij verder niet heel veel uit, was gewoon een vaststelling.

Polleke 16 juli 2017 om 15:57

Goed nieuws, beter een ploeg er bij dan 1 minder,. .Iedereen moet leven !

SCIC 16 juli 2017 om 20:56

Feillu is einde contract. Lijkt mij wel passen bij deze ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair