Pim Ligthart met Lotto Soudal naar Australië

maandag 14 december 2015 om 16:15

Lotto Soudal heeft haar selectie voor de Tour Down Under rond. De Belgische formatie stuurt onder meer Pim Ligthart naar Australië. Ook thuisrijder Adam Hansen is van de partij. Hij maakt zich op voor weer een jaar met drie grote rondes, bevestigde manager Marc Sergeant.

Ook nieuwkomer Rafael Valls maakt deel uit van de zevenkoppige ploeg voor Down Under. De selectie wordt gecompleteerd door Lars Bak, Thomas De Gendt, Gert Dockx en Greg Henderson. Zij zullen ook deelnemen aan de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

“Adam Hansen? Hij zal in mei in Italië rijden, in juli in Frankrijk en in september in Spanje”, lacht Sergeant. “Natuurlijk zonder ongelukken.” Naast de selectie voor de Tour Down Under en het programma van recordhouder Hansen maakte Sergeant ook bekend wat de grote doelen zijn voor zijn ploeg, waarvan veel al bekend was.

Selectie Lotto Soudal voor de Tour Down Under 2016
flag-dk Lars Bak
flag-be Thomas De Gendt
flag-be Gert Dockx
flag-au Adam Hansen
flag-nz Greg Henderson
flag-nl Pim Ligthart
flag-es Rafael Valls

Dit artikel delen:

5 Reacties

Netraam 14 december 2015 om 16:42

Greg of Pim voor de sprints en Hansen en/of Valls voor een klassement? De Gendt als wildcard voor een etappe.
Dat lijkt me het meest logische.

woutie 14 december 2015 om 17:43

Verlang al zo hard naar Tour Down Under, ’s morgens het nieuws krijgen wie er gewonnen heeft, Youtube beelden bekijken, niemand herkennen door de nieuwe truitjes, zalig!

hadock 14 december 2015 om 21:26

Benieuwd wat Ligthart en Valls hier gaan doen. Ze waren vorig jaar al vroeg in vorm rond die periode.

zoetepap 15 december 2015 om 08:13

Toch een risico met Valls vind ik, hopelijk komt er nog een stijgende lijn of zorgt hij voor extra punten. Verder vind ik het een ‘verdachte’ spaanse gok. Maar goed in het verleden hebben ze al goede en minder goede buitenlandse jokers had. Ik denk wel dat hij zowiezo meer punten pakt als een VDB en hem uitspelen in de juiste wedstrijden.

Mapsv 16 december 2015 om 20:29

Deze man rijdt momenteel op training al de stenen uit de grond. Schrijf maar op die gaat goed presteren.

Headlines

Materiaalzone

Populair