Pieters: “Als je zo’n kans krijgt, wil je het ook graag afmaken”

woensdag 17 maart 2021 om 18:11
Pieters: “Als je zo’n kans krijgt, wil je het ook graag afmaken”

foto: Cor Vos

Amy Pieters haalde in Nokere Koerse haar eerste zege van het seizoen binnen. Op de Nokereberg versloeg de renster van SD Worx Grace Brown en Lisa Klein, met wie ze op veertig kilometer was weggereden.

“Het was een lastige koers. Het was slecht weer en er stond veel wind. Als ploeg waren we heel sterk, we rijden tot nu toe eigenlijk alle wedstrijden heel goed. Als je de kans krijgt om voorop te zitten, dan wil je het ook gewoon graag afmaken en dat is gelukt”, vertelde Pieters naderhand. Op veertig kilometer van de streep, nog voor het ingaan van de drie plaatselijke ronden van twaalf kilometer, opende Brown de debatten, waarna de Nederlandse met Lisa Klein aansloot.

Terwijl het nog een lange weg naar de finish was, kreeg Pieters veel steun vanuit de ploegwagen. “Danny Stam, onze ploegleider bleef zeggen ‘rustig blijven, rustig blijven’ en dat hielp bij mij heel veel. Het was ook een heel lastige aankomst. Je denkt dat je er bijna bent, maar dan is-ie nog best wel ver. Maar het is gelukt.” Voor SD Worx was het al de vijfde zege van het seizoen, na successen in Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche en de Healthy Ageing Tour.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Oblomov 17 maart 2021 om 19:13

Het idee dat Trek ze misschien wel voorbij is gegaan hebben ze overtuigend naar de prullenbak verwezen. Drie overwinningen terwijl Van der Breggen, Blaak en Vollering rust krijgen.

Wim 18 maart 2021 om 09:11

De suprematie van SD-Works is bijna beangstigend. Het is nu aan de anderen om daar wat tegen te doen. Helaas fietsen er in het vrouwenpeloton behoorlijk wat ploegen die niet meer als bladvulling zijn in de koers, en zich daar door o.a. onvoldoende middelen mee zullen moeten verzoenen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair