Amy Pieters slaat toe in Nokere Koerse

woensdag 17 maart 2021 om 13:29
Amy Pieters slaat toe in Nokere Koerse

foto: Cor Vos

De vrouwen van SD Worx blijven winnen in 2021. Woensdag won Amy Pieters namens de ploeg Nokere Koerse. De Nederlandse bleef in een spurt vluchtgenoten Grace Brown en Lisa Klein voor.

De tweede editie van deze Belgische semiklassieker voor vrouwen leverde een gesloten wedstrijd op. Door de ongure weersomstandigheden bleef het peloton geruime tijd bij elkaar. Karlijn Swinkels probeerde het in het eerste wedstrijddeel nog even, maar de ruimte kreeg zij nooit.

Karlijn Swinkels – foto: Cor Vos

Daardoor was het uitkijken naar aanvallen van anticiperende toppers in de laatste rondes.  De eerste aanval bleek meteen ook de goede te zijn. Op veertig kilometer van de meet ging Brown er alleen vandoor. Binnen een aantal minuten kon zij rekenen op de steun van Klein en Pieters.

Het peloton brak achter Klein, Brown en Pieters in twee delen op. Het betekende dat de drie rensters vooraan niet zomaar de ruimte kregen. Het verschil bleef daarom schommelen rond de dertig seconden.

In de laatste ronde leken de kansen voor het leidende trio te slinken: plotseling was het gat nog maar twaalf seconden. Daarna viel het weer stil in het peloton. Klein, Brown en Pieters liepen weer uit en stevenden af op de finish op de Nokereberg.

De Nokereberg zou uiteindelijk ook de beslissing brengen. In een sprint trok Pieters de wedstrijd naar zich toe voor Brown en Klein. Lotte Kopecky won een aantal seconden later de sprint van het peloton.

Dit artikel delen:

9 Reacties

RidderSchwobin 17 maart 2021 om 13:38

Blijft toch haar koersen pakken. Knap.

Cayolle 17 maart 2021 om 13:42

En weer SD Workx …

Wheely 17 maart 2021 om 14:06

Wat een ploeg.

Oblomov 17 maart 2021 om 14:19

Ideale renner om als team in een ontsnapping te hebben. Heeft net niet het palmares en de reputatie dat anderen zeggen: die nemen we niet mee naar de finish. Maar stiekem is er wel gewoon een pure sprinter voor nodig om haar te verslaan en die zitten niet in dit soort ontsnappingen.

platteprijs 17 maart 2021 om 14:34

Denk je niet dat peloton Pieters niet kent, is niet voor niets Europees kampioen geweest.

Oblomov 17 maart 2021 om 17:21

Klein was daar zelfs bij. Die stoot zich voor de tweede keer aan dezelfde steen.

Maar als er tussen dat EK en deze koers een half dozijn overwinningen in massasprints zitten, rijden die twee natuurlijk nooit met Pieters naar de streep. Nu denkt Klein ‘ik was hier de vorige editie tweede, ik maak een kans’, terwijl Pieters in werkelijkheid een veel te goede sprint heeft.

FritsvanHoefelen 17 maart 2021 om 14:55

De trainingsstage met Tour de Tietema betaalt zich uit

SteelHorseCowboy 17 maart 2021 om 16:34

gure weersomstandigheden

onguur is wel een woord. maar ‘ongure weersomstandigheden’? Ik heb echt geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen. Dat het weer onbetrouwbaar is? Een beetje louche? Met kwade bijbedoelingen?

Marieke Brinks 17 maart 2021 om 16:43

Van dat weer dat je geniepig aanvalt ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair