Pieter Weening: “Ploegleider? Dat is wel iets wat ik zou willen proberen”

zaterdag 28 november 2020 om 11:19
Pieter Weening: “Ploegleider? Dat is wel iets wat ik zou willen proberen”

foto: Cor Vos

Ruim een week geleden werd bekend dat Pieter Weening een punt achter zijn profcarrière zette. Na zijn afscheid als renner ziet de Nederlandse klimmer zich in de toekomst als ploegleider wel terugkeren in de wielersport.

Bij de aankondiging van zijn afscheid kondigde Weening al aan dat hij op een dag hoopt terug te keren in de wielersport. “Ik hou van de sport en deze wereld, maar niet in de nabije toekomst. Na bijna twintig jaar onderweg te zijn geweest wil ik nu gewoon rusten en genieten van mijn leven thuis in Neerharen met mijn vrouw en onze twee kinderen. Ik heb wat gedachten en ideeën voor de toekomst, maar dit is niet het moment om aankondigingen te doen.”

In een interview met De Telegraaf laat de Nederlander opnieuw weten dat hij zichzelf wel weer iets in de wielersport ziet doen. “Er is niks concreets en ik moet niet speciaal iets doen nu, maar er komt op een gegeven moment vanzelf iets op mijn pad. Ploegleider? Dat is wel iets wat ik zou willen proberen. Ik weet dat het niet voor iedereen is weggelegd. En ook dan ben je veel van huis. Maar ik sta daar zeker voor open.”

Mentor bij Roompot
In zijn periode bij Roompot was Weening al een mentor voor de jongeren. “Daar heb ik eigenlijk het plezier in de sport teruggevonden”, kijkt hij nu terug. “Toen ik bij Roompot kwam, vond ik het mooi om deel uit te maken van dat nieuwe project. Je merkte meteen dat veel van die jonge gasten heel leergierig waren en dan is het leuk om je ervaring te delen. Een aantal zal er wel iets aan hebben gehad.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 28 november 2020 om 11:58

Zou best een leuke zijn voor een aanvallende vrijbuitersploeg. Hij kent de kunst van de ontsnapping. Allemaal het grote mes erop en goan.

Dick H. 28 november 2020 om 16:36

Altijd een beetje triest om te lezen dat een renner nog “niks concreets” voor de toekomst heeft. Dan heeft Tom-Jelte Slagter het beter getroffen met zijn mooie nieuwe baan. Voor hem geen gapend zwart gat.

Westfalen 28 november 2020 om 18:17

Hij geeft toch aan eerst te willen genieten van het leven thuis na 20 jaar reizen. Dus dat trieste maak je er zelf van. Hij zal heus wel zodanig verdiend hebben dat hij niet direct hoeft te werken.

LeDouche 29 november 2020 om 12:21

Heerlijk op z’n tijd, niks concreets.

Franco Ballerini 28 november 2020 om 19:20

“Op souplesse rijden jongens!”

doorak 28 november 2020 om 19:44

op de 53 x 14/11 dus :-)

Headlines

Materiaalzone

Populair