Pieter Weening niet in Brabantse Pijl en Amstel Gold Race
Foto: Sirotti (archief)
maandag 10 april 2017 om 20:55

Pieter Weening niet in Brabantse Pijl en Amstel Gold Race

Pieter Weening zal niet aan de start staan van de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Zijn ploeg Roompot-Nederlandse Loterij meldt dat de Fries niet op tijd hersteld is van de knieblessure die hij opliep in de Ronde van Catalonië.

“Natuurlijk is dat flink balen. Dit zijn mooie wedstrijden voor mij en onze ploeg. Maar dit soort blessures heeft nu eenmaal tijd nodig”,  aldus Weening. “Hopelijk zit Luik-Bastenaken-Luik er nog wel in. Daar werken wij hard aan.”

Selectie Roompot-Nederlandse Loterij voor voor Brabantse Pijl (12 april)
flag-nl Tim Ariesen
flag-nl Martijn Budding
flag-nl Etienne van Empel
flag-nl Pim Ligthart
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Jeroen Meijers
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-nl Martijn Tusveld

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
10 april 2017 21:10
Jammer
10 april 2017 21:16
Net zoals P-R zijn dit soort wedstrijden veel te hoog gegrepen voor Roompot. De naam pelotonvulling is zelfs te veel eer. Beter richt men zich op wedstrijden waar men wel mee kan doen om de knikkers.
10 april 2017 21:21
Weening en Van der Lijke hadden een mooi koppel geweest voor het openen van een vroege finale. Balen! Hopelijk haalt hij Luik nog in een goede vorm, want daar heeft Roompot anders enkele de ervaring om voor te rijden.
10 april 2017 21:52
Nu zullen v.d.Lijke en Tusveld het moeten doen. Dit soort wedstrijden zijn juist prima voor die jongens van Roompot. Vorig jaar was 't Lammertink, die 7e. werd in de uitslag op 20 sec. van de winnaar.
10 april 2017 21:53
Vorig jaar 16e, 27e en 32e in AGR, WP en LBL. Zo slecht is dat toch niet Kingstown. Met Weening valt wel de belangrijkste troef weg voor top 30 helaas. Moet zeggen dat Ligthart me wel tegenvalt. Had van hem verwacht dat hij net als Weening de koers kon kleuren in de grotere wedstrijden. En dan niet zozeer kort eindigen maar bijv. op 40 km nog een aanval kunnen plaatsen. Zoals Weening vorig jaar ook deed in de Ronde van Vlaanderen.
10 april 2017 23:38
Dan kan Roompot maar beter helemaal niet starten, wat een ontzettend pover team zeg. Zelfs voor PC begrippen.
10 april 2017 23:39
@kelderfan, ik denk dat riesebeek hier toch zeker een streepje voor heeft. Ik zou hem uitspelen.
10 april 2017 23:45
Misschien is @kelderfan al vergeten dat Riesebeek ook bij Rabo etc heeft gereden?
Elke renner die dat heeft mee mogen maken wordt normaliter wel door kelderfan genoemd dan wel getipt voor wat voor actie dan ook.
11 april 2017 00:07
@Kingstown en Ben
Roompot slaagde er in de kasseikoersen net haast altijd in iemand in de vroege vlucht mee te hebben, dus vulden ze hun gebrek aan echte kopman goed in, naar mijn mening. Ik volg het Nederlandse (beloften)circuit niet zo intensief als vele anderen hier en Roompot is nog geen Topsport Vlaanderen, een ploeg waaraan ze zich misschien wel kunnen spiegelen, maar heb het gevoel dat ze wel degelijk een rol kunnen spelen in de opleiding van jong talent. Voor hun ontwikkeling is het dan ook gewoon een goede zaak dat ze dergelijke koersen kunnen rijden.
11 april 2017 02:39
Dat Roompot toch telkens zo vaak in één zin komt met DNF/OTL zie ik niet graag. Die vlucht is natuurlijk mooi en publiciteit en je trui in beeld en je naam onderaan en de sponsor blij en bla en bla. Veel mannen van Roompot verliezen echter zoveel energie in dat eerste uur door te proberen(!) mee te glippen. Meestal lukt dat voor ééntje ook, maar de andere 6, Ligthart uitgezonderd, sterven daarna een stille dood.
Als opleidingsploeg zou je toch ook moeten zeggen "Kijk jongens, vandaag mag er niemand in de vlucht, vandaag probeer je zo lang mogelijk aan te klampen in het peloton."
Volgens mij wordt je daar toch beter en wijzer van, dan zo'n dagje op kop rond te draaien en nog voor de finale losbarst gegrepen worden en daarna een plaatsje in de volgwagen te zoeken. Jonge renners hebben gewoon nood om zo'n koersen van 250km te leren verwerken. Anders krijg je zo'n scenario dat je een renner plots ziet verdwijnen na de kaap van 200.
Als je er de statistiekjes bij wil:
RvV: 7x DNF, Ligthart 29e
PR: 7x DNF/OTL, Ligthart 52e
11 april 2017 07:41
Dan is die valpartij toch nog serieuzer dan het aanvankelijk leek.Een knieblessure is voor Pieter misschien wel extra link, want stoempen op de grote plaat lijkt me niet bevorderlijk voor het herstel, en dat is nou net een beetje het handelsmerk voor Weening. Als hij LBL haalt dan kun je moeilijk zeggen dat hij een goede voorbereiding daarop had. Misschien beter om dan in te zetten op de maand mei en eerst volledig herstellen.
11 april 2017 07:54
Jammer, want eigenlijk de enige Roompot-renner die in dit soort koersen iets zou kunnen brengen.
11 april 2017 09:30
Wat een berg kritiek op het rijden van Roompot in de wedstrijden die er toe doen. Laat ik wel even concluderen dat de shirts van Roompot in bijna alle klassiekers te zien waren: aanvalslustig, attent en inderdaad prima voor de sponsoren. Wat te denken van TLJ dan? Ik heb ze zelden kunnen waarnemen en ga ook eens kijken bij die ploeg in het lijstje DNF/OTL !
De budgetten zijn niet te vergelijken, maar ik kies voorlopig toch voor Roompot! Geen bla-bla vooraf, gewoon koersen en je laten zien! En ondanks al die DNF-ers, neem nu maar van mij aan dat dit soort koersen uitstekend zijn voor deze ploegen. Pelotonvulling? Ik ken een andere ploeg op wie deze benaming meer van toepassing is. Ik noem geen namen, maar op hun truien zijn de kleuren geel en zwart te zien ! Maar daarover lees ik hier al dagen lang opvallend weinig !
11 april 2017 11:08
Bij alle TLJ-voorjaarsklassiekers berichten werd geroepen dat ze mee moesten in de vroege vlucht en dat ze een voorbeeld aan Roompot moesten nemen en hier is het juist slecht wat Roompot doet. Ik vind juist dat Roompot het wel goed doet zo. Als de grote toppers aangaan zit je er sowieso niet meer bij, dus dan kun je beter nog eerst meeglippen in de vroege vlucht en veel in beeld rijden. Dan verleer je in ieder geval niet om te koersen, zoals Boogerd zei.
11 april 2017 11:26
@Simplex'
Je hebt gelijk.;) ik ben zo maar Oscar Riesebeek vergeten en ook nog dat hij een "verleden" heeft bij Rabobank Continental Team. Gelukkig is SEG in dat gat gestapt. Die talenten moeten toch ergens heen.
11 april 2017 12:24
Kijk nog even naar de uitslag van de Volta Limburg Classic (mini AGR) van twee weken terug, daar zette RP toch de voltallige ploegen van BMC en TLJ te kijk of ...waren jullie dat al vergeten?
11 april 2017 19:19
@Sooike

Wat betreft jouw reactie op het rijden van Roompot kan ik zeggen dat ik dat volledig met jou eens ben. Wat betreft het rijden van de TLJ (ja mijn favoriete ploeg) in de Vlaamse klassiekers kan ik jou ook alleen maar gelijk geven, dat was drie keer niks. Als TLJ fan is het niet leuk om dat te moeten constateren, maar het is gewoon zo. Lichtpunt is het goede rijden van Bennett en Roglic, en de hoop op een mooie Giro voor Kruijswijk heb ik nog niet op voorhand opgegeven. Ik hoop hiermee aan jouw wens te voldoen om alsTLJ fan ook kritische geluiden te laten horen als daar aanleiding toe is. Misschien mogen we van jou dan ook een keer opbouwende en positieve geluiden over TLJ horen als daar aanleiding toe is?

Reacties zijn gesloten.