Weening na ritzege in Oostenrijk: “Großglockner ligt me goed”

woensdag 11 juli 2018 om 14:42
Weening na ritzege in Oostenrijk: “Großglockner ligt me goed”

foto: Expa Pictures

Het shirtje werd nog even rechtgetrokken en toen stak hij zijn beide handen in de grauwe lucht boven de Großglockner. Pieter Weening was vandaag de beste op de flanken van de hoogste berg van Oostenrijk, die hij vorig jaar ook al als eerste slechtte in de vijfde rit naar Alpendorf. “Waarschijnlijk ligt deze berg me goed”, zei hij na de finish in het flashinterview.

“Het was een korte etappe vandaag en er zaten twaalf of veertien renners in de ontsnapping”, blikte Weening terug. “Ze hadden maar zo’n drie minuten voorsprong, dus ik dacht: laat ik all-in gaan vanaf de voet van de klim en laat ik dan eens kijken hoever ik kom. Ik sta er niet goed voor in het klassement, dus ik had niets te verliezen. Ik probeerde het een paar kilometer en toen zag ik de jongens voor me al rijden. Dat was het moment om volgas naar de top te gaan.”

Glocknerkönig
Weening was in de Ronde van Oostenrijk van 2009 al eens negende en een editie later tiende. Ook vorig jaar kwam de renner van Roompot-Nederlandse Loterij sterk voor de dag met een dertiende plek in het eindklassement. Hij schaarde zich in de vijfde rit naar Alpendorf bij de Glocknerkönige. Daar zette hij vandaag voor de tweede keer zijn naam tussen.

“Waarschijnlijk ligt deze berg me goed. Ik voelde me tot vandaag niet echt goed. Ik heb het de eerste paar dagen rustig aan gedaan. Ik heb me een paar keer laten lossen om krachten te sparen. En vandaag pakte het goed uit”, aldus Weening.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Rhohan 11 juli 2018 om 15:09

Dat is een understatement… dit is gewoon een 'buitenblad'-klimmetje voor Pieter ;)

Scott Sunderland 11 juli 2018 om 15:47

Men heeft Weening in de ploeg omdat het ook weleens leuk is om iets te winnen. Weening herinnert zijn ploegmaats daar jaarlijks aan. Hopelijk luisteren Wippert, Ligthart & Co.

Schone 11 juli 2018 om 18:34

haha heerlijke foto:)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair