Pierre Latour over kopmanschap Tour: “Ik glimlachte slechts en zei oké”

zaterdag 16 november 2019 om 12:11
Pierre Latour over kopmanschap Tour: “Ik glimlachte slechts en zei oké”

foto: Cor Vos

Pierre Latour denkt zijn dertiende plaats uit de Tour de France van vorig jaar te kunnen verbeteren. Deze week maakte zijn ploeg AG2R La Mondiale bekend dat de Fransman komende zomer wordt uitgespeeld als kopman.

Latour krijgt het kopmanschap van de ploeg toegewezen, nu Romain Bardet de voorkeur geeft aan de Giro d’Italia en de Vuelta a España. “Ik glimlachte slechts en zei oké”, vertelde de Fransman aan Cyclingnews. “Het is stoer dat de ploeg zoveel vertrouwen in me stelt. Ik wil er zo graag staan en het zo goed mogelijk doen. Ik denk dat als het dichterbij komt, ik de stress en alles ga voelen. Maar vooralsnog is het stoer.”

Blessures
Afgelopen seizoen moest Latour de Tour nog aan zich voorbij laten gaan, nadat hij in aanloop naar de UAE Tour breuken aan pols en elleboog opliep. Dat hield hem wekenlang aan de kant. De Ronde van Zwitserland drieënhalve maand later werd zijn eerste grote rittenkoers, maar hij had moeite om zijn oude niveau te halen. Uiteindelijk haakte hij af voor de Tour en verlegde zijn focus naar de Vuelta a España.

“Het was goed om al wat verantwoordelijkheid te dragen in de Vuelta, ook al behaalde ik geen geweldig resultaat”, zei hij over zijn 35e plaats. In de tijdrit naar Pau (zesde) en de etappe naar Los Machucos (derde) reed hij naar de top-10. “Het ging goed en ik heb behoorlijk wat geleerd, vooral over wat er nodig is om drie weken lang te kunnen concurreren. Ik weet dat ik nog altijd een aardige weg te gaan heb.”

Geen specifiek doel
“In de Tour zal er geen echt doel zijn, behalve om het zo goed mogelijk te doen. Ik ga alles geven wat ik in me heb, maar ik heb geen specifiek doel in mijn hoofd. Er zijn zoveel variabelen in de Tour dat het moeilijk is om een resultaat voor te stellen. De ploeg houdt me rustig en zegt slechts dat ik mijn best moet doen”, aldus de Franse renner, die denkt dat hij zijn dertiende plaats van vorig jaar moet kunnen verbeteren.

“Ik denk dat ik het beter kan doen, maar het hangt af van het jaar, wie er zijn, heel veel dingen. Vorig jaar wist ik mijn lijn vast te houden, terwijl ik in alle andere grote ronden die ik reed, altijd wel goede en slechte dagen had.”

Voorlopig programma Pierre Latour in 2020

flag-fr Etoile de Bessèges (5-9 februari)
flag-fr Faun-Ardèche Classic (29 februari)
flag-fr Royal Bernard Drome Classic (1 maart)
flag-fr Parijs-Nice (8-15 maart)
flag-es Volta a Catalunya (23-29 maart)
flag-fr Parijs-Camembert (14 april)
flag-fr Tour du Finistère (18 april)
flag-be Waalse Pijl (22 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (26 april)
flag-fr Critérium du Dauphiné (31 mei-7 juni)
flag-fr Franse kampioenschappen
flag-fr Tour de France (27 juni-19 juli)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jean Dumas 16 november 2019 om 12:42

Goede keuze van deze ploeg.

Scibby 16 november 2019 om 13:08

Mooie kans, maar je de ploeg heeft natuurlijk weinig keus met het terugstappen van Bardet.

Lalsacien 16 november 2019 om 22:00

Terugstappen? Hij legt zijn prioriteiten ergens anders.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone