Pierre Latour en Romain Bardet delen kopmanschap in Tour

zondag 5 juli 2020 om 11:00
Pierre Latour en Romain Bardet delen kopmanschap in Tour

Latour en Bardet tijdens de Tour - foto: Cor Vos (archief)

AG2R La Mondiale maakte eind vorig jaar bekend dat Pierre Latour als rondekopman zal worden uitgespeeld in de Tour de France, maar dat was nog voor de uitbraak van het coronavirus. “Ik zal nu het kopmanschap delen met Romain Bardet”, zo vertelt Latour aan Le Sport Dauphinois.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Latour kreeg het kopmanschap van de ploeg toegewezen, aangezien Romain Bardet de voorkeur gaf aan de Giro d’Italia en de Vuelta a España. “Ik glimlachte slechts en zei oké”, vertelde de Fransman aan Cyclingnews. “Het is stoer dat de ploeg zoveel vertrouwen in me stelt. Ik wil er zo graag staan en het zo goed mogelijk doen.”

Door de coronacrisis moest de hele wielerkalender echter op de schop. AG2R La Mondiale besloot eerder al om Bardet alsnog mee te nemen naar de Tour. Dit betekent dat Latour in de Franse ronde het gezelschap zal krijgen van een tweede klassementsrenner. De 26-jarige Latour begint zijn seizoen met La Route d’Occitanie (1-4 augustus).

De klimmer zal in aanloop naar de Tour ook nog deelnemen aan de Mont Ventoux Dénivelé Challenge (6 augustus), het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus) en de Franse kampioenschappen (van 20-23 augustus). Latour zal na de Ronde van Frankrijk sowieso aan de start staan van Luik-Bastenaken-Luik.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Glorious 5 juli 2020 om 11:07

Latour, leuk klimmertje, niets meer en niets minder.

Samlambeej 5 juli 2020 om 11:22

Opperharker Latour heeft toch het talent niet van Bardet?

Bardet is een lefgozer met veel talent. Voor het monotone werk van grote ronden vrees ik dat er te veel redenering ingeslopen is.

Romāns Vainšteins 5 juli 2020 om 19:35

Bardet wens ik een tour toe met 2 ritten en de bollen wederom. Prachtig mooi coureur die met 2 xtourpodium als non-chronoloog zijn rondepotentie allang waargemaakt heeft. Ik zie hem zeker in staat om nog eens lbl of gdl solo binnen te halen.

Samlambeej 5 juli 2020 om 21:23

Zo Bardet z’n successen in de Tour van ’15 en ’16 haalde zie ik ‘m inderdaad graag Luik of Lombardije binnenhalen. En de klassiekercampagne van 2018 heeft ons getoond dat dat kan.

Johnny7 5 juli 2020 om 12:23

Allebei net niet helaas. Latour leek een topper te worden maar is er niet uitgekomen tot nu toe. Bardet was heel goed en is echt teruggevallen. Heeft een extreem maar dan ook extreem slechte tijdrit dus zal nooit een grote ronde winnen. Toch respect voor zijn prestaties tot nu toe.

Titaantje 5 juli 2020 om 21:05

Latour’s plafond zou ik altijd zo rond p7-10 ingeschat hebben voor de Tour. In een bijzonder goed jaar mss eens 5e. Dat is prima en dan ben je een erg goed coureur, maar een tourwinnaar leek hij mij nooit te worden.

Ligthning 5 juli 2020 om 13:48

Latour in het verleden inderdaad net niet, maar wie weet nu toch. Bardet vroeger ook net niet, maar ondertussen haalt hij zelfs dat niveau niet meer. Op basis van de leeftijd schat ik nu Latour hoger in. Als ze samen verstandig fietsen, en in overgangsritten of vroeg genoeg in bergritten om beurt aanvallen, kan een van beiden wel hoog eindigen. Ik vrees echter dat ze elkaar, zelfs als ploegmaats, in de vernieling zullen fietsen. En eens de storm gaan liggen is en de hiërarchie vastgesteld werd, zullen beiden al te ver teruggevallen zijn in de stand.

Romāns Vainšteins 5 juli 2020 om 17:16

Ik zou Bardet carte blanche geven voor aanvallen, rit jagen en wie weet de bollen en Latour lekker in de slipstream van de toppers mee laten harken. En Bardet is een helemaal wel coureur en heeft niks met dat domme net niet te maken, belachelijke term.

IlPirata 5 juli 2020 om 19:09

Voor de toekomst v/h franse wielrennen voor het AK in grote rondes schat ik Gaudu toch wel veel hoger in dan Latour. De echte doorbraak is er niet van gekomen, helaas.

HoofdIsVrij 5 juli 2020 om 19:48

Goh, Latour toch al 26…

Romāns Vainšteins 5 juli 2020 om 20:31

Jaja, binnenkort zal hij de eerste ‘nooit zijn belofte helemaal ingelost’ voor zijn camembertkauwende kaken moeten incasseren hiero,…

Headlines

Materiaalzone

Populair