Piedra maakt volgend seizoen comeback in profpeloton

dinsdag 10 november 2015 om 11:31

Foto: Sirotti

Antonio Piedra keert na een jaar afwezigheid terug in het profpeloton. De 30-jarige Spanjaard, die in 2012 indruk maakte door in de Vuelta de etappe met finish bergop in Lagos de Covadonga te winnen, rijdt volgend seizoen bij de Braziliaanse formatie Funvic Soul Cycles-Carrefour. Piedra, tot 2014 onder contract bij Caja Rural, had zijn carrière een jaartje onderbroken om zijn studie af te ronden.


Funvic Soul Cycles-Carrefour, dat volgend seizoen voor het eerst uitkomt op ProContinentaal niveau, maakte nog drie aanwinsten bekend. De bekendste daarvan is Pablo Urtasun. De 35-jarige Bask droeg dit seizoen het shirt van het Japanse Team UKYO en reed twee keer de Tour, twee keer de Vuelta en één keer de Giro. Verder worden ook de 19-jarige Brazilianen Rodrigo Quirino en Nathan Mahler vastgelegd.

“Het is onze bedoeling om de ervaring van de Spaanse renners over te brengen op de Braziliaanse talenten”, staat in een persverklaring van het team. Op korte termijn zullen nog meer versterkingen worden aangekondigd.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Contador#N.1 10 november 2015 om 11:58

Leuk funvic maakt nu wel een redelijke kans op een vuelta deelname

Purito 10 november 2015 om 12:04

@Contador#N.1
Laat ze gewoon eerst een jaar wennen aan de koersen in Europa. Een Vuelta komt nog veel te vroeg.

Toch wel een goede renner hoor, die Piedra. Lekker aanvallend ook. Die jongen kan samen met Diniz, Ramos, Gaspar en Cardoso de koersen kleuren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.