Pidcock sterk omringd in Strade Bianche, Vlasov en Schelling bij BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
vrijdag 3 maart 2023 om 08:38

Pidcock sterk omringd in Strade Bianche, Vlasov en Schelling bij BORA-hansgrohe

Tom Pidcock heeft een ijzersterke INEOS Grenadiers-ploeg rond zich in Strade Bianche. De Britse kopman heeft onder meer tweevoudig Strade-winnaar Michal Kwiatkowski, de Belg Laurens De Plus en klimmer Carlos Rodriguez aan zijn zijde.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Naast Kwiatkowski en De Plus zorgt ook Brandon Rivera voor ervaring in het zevental van INEOS Grenadiers. Pidcock (23 jaar), Rodriguez (22), Ben Tulett (21) en Magnus Sheffield (20) zorgen voor de talentvolle inbreng in de Toscaanse grindklassieker.

Pidcock staat voor de tweede keer aan de start van Strade Bianche. In 2021 debuteerde hij met een vijfde plaats in de straten van Siena.

Bij BORA-hansgrohe worden enkele klimmers en heuvelspecialisten naar Italië gestuurd. Aleksandr Vlasov en Sergio Higuita lijken als kopmannen uitgespeeld te worden. Ide Schelling zorgt voor de Nederlandse inbreng in de selectie. Lennard Kämna en Patrick Konrad moeten dit werk ook goed aankunnen.

 
22 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2023
Benieuwd hoe Ineos hier gaat koersen… Volgen volgen volgen om dan Pidcock op 1 van de laatste hellingen eraf te zien worden gereden, of agressief de koers in handen nemen en meerdere pionnen in het offensief sturen zoals ze vorig seizoen een paar keer succesvol deden.
  3 maart 2023
  Op basis van wat zou Pidcock er hier af worden gereden op de hellingen?
  Dat tweede, met dan Pidcock in de wielen. Ik denk dat ze Kwiat snel meesturen. Die is weliswaar ‘oud’ maar vanuit een goede kopgroep? Voor je het weet heeft ie ook een strook op zijn naam staan. Die gravelhellingen liggen hem als gegoten.
  3 maart 2023
  Toch zonde dat Kwiatkowski zo weinig van zijn eigen carriere (als kopman) geeft gemaakt. Was zo een leuke renner om naar te kijken. Soit, hij zal er niet armer van zijn geworden. Happy birthday trouwens Romans!
  3 maart 2023
  Ineos gaat rammelen.
  Kwiat is wel een beetje grillig om als kopman te dienen. Hij heeft toch leuke dingen gedaan. Wellicht was dat niet gelukt vanuit de kopman-positie
  3 maart 2023
  @Steven: Volgens mij heeft Pidcock nog nooit laten zien een ontketende Alaphilippe of VDP te kunnen volgen als die hun demarrage plaatsen. Kan natuurlijk zijn dat hij een grote stap heeft gezet afgelopen winter, maar met zulk een sterk collectief zou het mij logischer lijken dat ze meerdere mannetjes proberen vooruit sturen dan het te controleren voor Pidcock en het te laten aankomen op een finale puncher-showdown op 1 van de laatste hellingen, want dan zal het voor een ereplaats zijn vermoed ik.
  3 maart 2023
  Tja, hoe oud is Pidcock ook? Dat wordt wel eens vergeten precies… Van Aert of VdP hadden op deze leeftijd dergelijke papieren nog niet hoor tegen een WT-peloton. Nu is ie weer een jaartje sterker, en hij heeft een goeie winter gehad.
  3 maart 2023
  Dat het een goeie is en nog jong, verandert natuurlijk niet het feit dat ze volgens mij wellicht beter op hun collectieve sterkte mikken in deze koers als ze willen winnen. Controleren voor Pidcock en hopen dat die afgelopen winter een serieuze stap heeft gezet om het af te maken (hoewel hij volgens mij gewoon ook een minder explosief type is dan Mathieu en Julian) vs. met meerdere pionnen voor winst gaan en hiermee de explosievere mannen tegelijkertijd aan het werk zetten. Ik zou het wel weten.
  3 maart 2023
  Dat hele programma van Pidcock is ook van de zotte, die wil er staan van de Algarve tot aan Luik. Dan maak je het jezelf ook niet makkelijk. Toch zou de Strade (qua profiel, lengte en plek in het seizoen) hem nog het meest moeten passen. Is nu fit en een lichtgewichtje.
  3 maart 2023
  Dan volg ik je. Maar omdat je schreef “eraf worden gereden op 1 van de laatste hellingen” kwam het wat denigrerend over. En of Pidcock een stap heeft gezet zal wel al zijn gebleken uit kampen/testen, eerder dan dat ze er moeten op “hopen”.
  Ik zou toch nog willen zeggen dat Kwiatkowski in zijn carriére WK, Sanremo, Strade (2x), Amstel (2x), E3-prijs, San sebastian en rit in TdF en Vuelta heeft gewonnen. Heeft ook gewoon 3x TdF gewonnen als ploeggenoot Heeft gewoon een fantastisch palmares. En ik heb idd ook het gevoel dat er miss nog meer in zit, maar wint gewoon quasi elk jaar wel iets belangrijks
  Daarom draag ik hem ook graag aan als outsider voor de zege morgen. Ineos heeft een sterk team en daarmee denk ik de mogelijkheid om iemand in een stevige anticipatie mee te hebben, kunnen immers alles wat er niet op lijkt terughalen. UAE zie ik er eenzelfde filosofie op nahouden trouwens, beide blokken lijken me ook steviger dan dat van Jumbo ditmaal.
  3 maart 2023
  Kan natuurlijk he dat Pidcock verbeterd is en zijn focus op de weg uitbetaalt. Is ook nog maar begin maart, je weet ook niet waar de rest staat met hun vorm. Maar ik zou bij Ineos toch voor de guerilla-aanpak kiezen en niet met focus op 1 kopman. Wat Kwiat betreft: mooi palmares inderdaad, je vergeet nog Tirreno. Denk dat pakweg Van Aert zijn huidige erelijst er veil voor heeft. :)
3 maart 2023
Waar is Narvaez? Vorig jaar nog in de top 10
  3 maart 2023
  Misschien Parijs-Nice in plaats van de Italiaanse races?
  3 maart 2023
  Waar die is weet ik niet, maar hij kon niet deelnemen aan de omloop vanwege ziekte. Is waarschijnlijk nog niet, helemaal, hersteld.
Kwiat die snel moest passen in de Omloop was pijnlijk om te zien
  Ik heb dat ook gezien maar herinner me Kwiat ook niet meteen als een renner die grandioos gaat in den koude. Te Strade zullen we meer komen te weten.
  Het wordt morgen goed koud voor Italiaanse begrippen dus als die stelregel klopt zou ik niet teveel van 'm verwachten.
@Quincy Adams: "jammer dat Kwiatkowski zo weinig van zijn eigen carrière heeft gemaakt". - WK - MSR - 2x AGR - 2x Strade Bianchi - E3 prijs - Clasica San Sebastian - Tireno - Tour etappe Benieuwd welke renner je beschouwt als iemand die er wel iets van gemaakt heeft.
3 maart 2023
Laurent de Plus, yes!

Reacties zijn gesloten.