Pidcock en Hayter voeren selectie INEOS Grenadiers aan voor Omloop Het Nieuwsblad

donderdag 24 februari 2022 om 17:14
Pidcock en Hayter voeren selectie INEOS Grenadiers aan voor Omloop Het Nieuwsblad

Tom Pidcock - foto: Glenn Coessens

INEOS Grenadiers heeft zijn huiswerk ingeleverd voor Omloop Het Nieuwsblad. De namen van Tom Pidcock en Ethan Hayter springen meteen in het oog. De twee Britten stonden vorig jaar ook al aan de start van de Vlaamse klassieker.

Pidcock reed in de weken voor Omloop Het Nieuwsblad met de Volta ao Algarve één voorbereidingskoers. De kersverse wereldkampioen in het veld wist zich in de eerste bergetappe naar Fóia goed te handhaven, maar liet verder geen onuitwisbare indruk achter in de Portugese rittenkoers. In de slotrit naar de Alto do Malhão besloot hij uiteindelijk in de remmen te knijpen. De vraag is of Pidcock komende zaterdag wel een hoofdrol kan vertolken over de Vlaamse wegen.

Binnen het kamp van INEOS Grenadiers mogen we ook het nodige verwachten van Ethan Hayter. De 23-jarige alleskunner reed, net als Pidcock, de Volta ao Algarve. Hayter liet zich wel nadrukkelijk zien in de Portugese wielerronde en eindigde na vijf dagen koers als vierde in de algemene rangschikking. Met zijn snelle sprint is Hayter een gevaarlijke klant en de jonge Brit kan wellicht gokken op een sprint.

De Britse sterrenformatie rekent zaterdag ook op de explosieve Ecuadoraan Jhonatan Narváez, vorig jaar nog een smaakmaker in Kuurne-Brussel-Kuurne, de Britse wegkampioen Ben Swift, de Australische hardrijder Cameron Wurf, de talentvolle Brit Ben Turner en de Amerikaan Magnus Sheffield. Die laatste liet in de voorbije Ruta del Sol, met ritwinst in Otura, al zien over bijzonder veel klasse te beschikken.

voor

Dit artikel delen:

5 Reacties

Sven1 24 februari 2022 om 17:34

Vooral benieuwd naar Narváez eigenlijk. Ik herinner me toch nog die aanval met van der Poel in Kuurne. Daarna gevallen in de E3 waardoor hij niet zijn volledige potentieel heeft kunnen laten zien. Hopelijk weer zo’n aanval dit jaar.

0
dit is mijn voorwiel 24 februari 2022 om 17:42

Klasbakken aangevuld met mannen in vorm vd tweede rij! Hier staat een goed team! Ben erg benieuwd naar wat ze kunnen klaarspelen!

0
thomasjaarsma 24 februari 2022 om 17:43

Benieuwd naar turner. Heel goed begin gemaakt, cross en Ruta del sol

0
tvm 24 februari 2022 om 18:44

Sheffield gaat hier de verrassing zijn vermoed ik.

0
Dikke Vrouw 24 februari 2022 om 19:04

De verrassing aan de start misschien? Die gozer is 19. De omloop is een echte koers hoor

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone