Pidcock duikt toch later het veld in: Brit slaat Amerikaanse WB-manches over

dinsdag 31 augustus 2021 om 09:27
Pidcock duikt toch later het veld in: Brit slaat Amerikaanse WB-manches over

foto: Cor Vos (archief)

Tom Pidcock wilde aanvankelijk na het WK wielrennen op de weg in Leuven meteen de switch maken naar het veldrijden om zo deel te nemen aan de eerste wereldbekermanches in Amerika, maar de Brit zal toch pas later het veld induiken.

De renner van INEOS Grenadiers keek op de tweede rustdag van de Vuelta a España, tijdens een online persmoment, alvast vooruit naar de komende maanden. Aanvankelijk was het idee om na het WK wielrennen gelijk over te schakelen naar de cross, maar inmiddels zijn de plannen gewijzigd. Pidcock heeft namelijk al het hele seizoen last van zijn knie.

Zeurende kniepijn
“Het is nu eerst zaak om mijn knie in orde te krijgen. Ik heb last van tendinitis, iets wat al het hele seizoen voor een zeurende pijn zorgt. Op het WK in Leuven ga ik nog alles geven voor het best mogelijke resultaat, maar daarna wil ik mijn knie laten herstellen om dit euvel te verhelpen.” Pidcock past dus voor de Amerikaanse WB-manches in Waterloo, Fayetteville en Iowa (10, 13 en 17 oktober).

De 22-jarige alleskunner verwacht pas in december zijn rentree te maken in het veld. Pidcock hoopt dan nog op tijd in topvorm te raken voor de wereldkampioenschappen veldrijden in Fayetteville. De mannen strijden daar op 30 januari 2022 om de wereldtitel.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 31 augustus 2021 om 10:08

Het zal best zijn dat hij wat last heeft van zijn knie, maar het lijkt me nu een poging om de latere entree in de cross te verklaren zonder te hoeven zeggen dat je eerdere uitspraken te ambitieus waren. De combinatie weg en veld kun je niet maken als grote drie zonder een flink aantal wedstrijden te skippen. Ook voor hem was dit seizoen dermate slopend dat hij na de weg een tijdje nodig heeft om weer optimaal in het veld te kunnen meedoen.

josi 31 augustus 2021 om 11:37

Met tendinitis Olympisch kampioen MTB worden, dan je eerste grote ronde rijden en vervolgens nog even het WK op de weg erbij pakken. Indrukwekkend, dat wel, maar medisch gezien niet echt slim.

Mohorietsj 31 augustus 2021 om 12:59

Dat is een teken dat hij wat op lijkt. Dan moet hij zich niet top voelen deze Vuelta.

ThorHushovd 31 augustus 2021 om 13:24

Bijzonder om dan doelloos in de Vuelta te blijven om je knie te belasten. Al zou een rit uitkiezen en winnen, is dat dan nog wijs om vervolgens een kans te hebben dat latere doelen wegvallen.

girardengo 1 september 2021 om 00:26

Waarom rijdt hij door met tendinitis?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair