Pidcock, Bernal en Kwiatkowski met INEOS Grenadiers in Strade Bianche

donderdag 4 maart 2021 om 12:10
Pidcock, Bernal en Kwiatkowski met INEOS Grenadiers in Strade Bianche

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft de selectie voor Strade Bianche bekendgemaakt. De Britse formatie kan met toptalent Tom Pidcock, voormalig Tourwinnaar Egan Bernal en tweevoudig winnaar Michal Kwiatkowski meerdere troeven uitspelen. Kwiatkowski is fit genoeg om te starten nadat hij woensdag hard viel in Trofeo Laigueglia.

Bernal, die in diezelfde Trofeo Laigueglia als tweede eindigde achter Bauke Mollema, gaat voor de eerste keer van start in de Italiaanse grindklassieker. Datzelfde geldt voor Pidcock. De jonge Brit wordt vanwege zijn ervaring als veldrijder en klimvermogen geschaard tussen de favorieten voor de zege. Volgens zijn coach Kurt Bogaert ‘zou een podiumplaats kunnen’.

Michal Kwiatkowski weet op zijn beurt hoe het is om Strade Bianche te winnen. De Pool was in 2014 en 2017 de beste in Siena. Daarnaast werd de allrounder een keer twaalfde (2020), twintigste (2016) en dertigste (2018) in de Toscaanse klassieker. De selectie van INEOS Grenadiers bestaat verder uit Pavel Sivakov, Leonardo Basso, Owain Doull en Salvatore Puccio.

Aanvankelijk stond ook Gianni Moscon op de planning om in Strade Bianche te starten, maar hij ontbreekt. De Italiaan kwam zondag in Kuurne-Brussel-Kuurne ten val en moest daardoor ook de Trofeo Laigueglia laten schieten.

Selectie INEOS Grenadiers voor Strade Bianche 2021 (6 maart)
flag-it Leonardo Basso
flag-co Egan Bernal
flag-gb Owain Doull
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-gb Tom Pidcock
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov

Dit artikel delen:

7 Reacties

Murcia 4 maart 2021 om 12:18

Ook zonder Moscon een beresterke ploeg. Benieuwd naar Pidcock en Bernal maar ook Kwiat en Sivakov kunnen op mijn belangstelling rekenen. De ellende die de laatste moest meemaken vorig jaar in de Tour heeft mijn sympathie alleen maar doen toenemen.

lo squalo dello Stretto 4 maart 2021 om 12:39

Lekker team

Gala 4 maart 2021 om 13:02

Ik had Narvaez er nog bijgeplaatst na zijn sterke KBK.
Maar misschien start hij de dag erop in PN?

el_jafar 4 maart 2021 om 13:05

Had hier toch wel Narvaez verwacht als vervanger van Gianni. Uitstekend in vorm en dit moet hem veel beter liggen dan KBK.

hartstikkebedankt 4 maart 2021 om 15:47

Leuk dat Bernal nu ook dit soort koersen rijdt

Frank V 4 maart 2021 om 18:00

Pidcock is mijn favoriet. Benieuwd naar Bernal. Idd beter Narvaez hier ingezet na zijn prestatie in KBK.

Vincent Lacressonniere 4 maart 2021 om 23:36

Is Bernal niet veel te veel aan het koersen? Wat komt hij hier precies doen? Tis ook geen verkennen voor de Giro toch? Want die rijdt hij niet als kopman, dacht ik?

Het zal wel niet gebeuren maar het lijkt me best wel tof als Kwiat weet te winnen. Dan mag ie namelijk een strook uitkiezen die naar hem vernoemd wordt meen ik. Hopelijk spoort dat hem dan aan om vol in te zetten op de klassiekers want die passen hem toch het best. In potentie een van de vetste renners voor de eendaagse wedstrijden wat mij betreft. Al is ie de potentie wat betreft leeftijd inmiddels wel een beetje voorbij…

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair