Bagioli en Kwiatkowski komen lelijk ten val in Trofeo Laigueglia

woensdag 3 maart 2021 om 22:00
Bagioli en Kwiatkowski komen lelijk ten val in Trofeo Laigueglia

Kwiatkowski met in de achtergrond Bagioli - foto: Cor Vos

Update

Voor Andrea Bagioli, zondag nog winnaar van de Drôme Classic, en Michał Kwiatkowski kwam de Trofeo Laigueglia vroegtijdig ten einde. Beide renners, die op voorhand tot de kanshebbers waren gerekend, kwamen lelijk ten val en moesten opgeven.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Bagioli zette zondag de Drôme Classic achter zijn naam, nadat hij op de laatste klim van de dag alleen was weggereden. Voor de Trofeo Laigueglia werd de beloftevolle Italiaan van Deceuninck-Quick-Step daarom als een van de grootste kanshebbers gezien, maar hij moest echter de koers voortijdig verlaten na een val. Daarbij liep hij een wond in zijn gezicht op. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, is nog niet bekend.

Ook Kwiatkowski werden kansen toegedicht na zijn tweede plaats in het eindklassement van de Ster van Bessèges. Maar op dezelfde plek als Bagioli ging ook de wereldkampioen van 2014 neer. Via social media liet de renner van INEOS Grenadiers weten dat hij bij zijn val schaafwonden heeft opgelopen. “Hopelijk heb ik niets gebroken.”


Update – Bagioli gehecht na val

Bagioli moest na zijn val naar het ziekenhuis worden vervoerd voor verder onderzoek. De 21-jarige Italiaan werd aan zijn linkerwenkbrauw gehecht; de artsen ontdekten echter verder geen andere problemen. Ook zijn ploeggenoot Pieter Serry werd na een valpartij naar het ziekenhuis gebracht. Van de 32-jarige renner werden röntgenfoto’s gemaakt, maar daarbij kwamen geen botbreuken aan het licht.

Dit artikel delen:

2 Reacties

CechRepublic 3 maart 2021 om 18:16

Ik heb zo’n grafhekel aan die valpartijen.

0
David Janssens 3 maart 2021 om 19:04

Ik denk dat er weinig fans van zijn…. ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone