Phinney en Bookwalter vormen Team USA in Rio

Phinney en Bookwalter vormen Team USA in Rio

foto: Sirotti, archief

vrijdag 24 juni 2016 om 07:45

Amerika mag slechts twee renners afvaardigen tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor de wegwedstrijd bij de mannen. Bij de vrouwen hebben de Amerikanen vier plekken. De nationale bond heeft vandaag de selecties bekendgemaakt.

Taylor Phinney en Brent Bookwalter zijn de twee gelukkigen die de wegrit rijden in Brazilië. Amerika heeft ook twee plekken voor de tijdrit. Omdat de renners die de tijdrit rijden, ook de wegrit moeten betwisten, zijn beide BMC-renners daarvoor ook geselecteerd. In een eerder stadium had Tejay van Garderen zich afgemeld. Hij wil niet het risico lopen met de zika-virus en zijn zwangere vrouw.

Bij de vrouwen starten Megan Guarnier, Mara Abbott, Evelyn Stevens en Kristin Armstrong. De twee laatstgenoemden nemen ook deel aan de tijdrit in Rio.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Tuttipazzi 24 juni 2016 om 07:51

Die gaan dus voor de tijdrit. Voor de wegwedstrijd hadden ze mijn inziens een beter duo kunnen sturen (Dombrowski, Talansky, Boswell, Craddock etc.)

0
Mac-S 24 juni 2016 om 09:34

@Tuttipazzi:
Logisch dat ze voor de tijdrit gaan, veel grotere medaillekans gezien de renners die ze kunnen selecteren.

0
elrio 24 juni 2016 om 09:51

Toch opvallend dat ze Talansky niet geselecteerd hebben. Als tijdrijder doet ie volgens mij niet veel onder voor Phinney en Bookwalter (hij was vorig jaar Amerikaans kampioen) en als wegrijder lijkt hij mij veel meer kans te hebben dan Phinney en Bookwalter.

0
Arie86 24 juni 2016 om 14:35

Misschien wil hij ook niet naar de os omdat hij voor podium gaat in de vuelta

0
tendam 24 juni 2016 om 16:40

In Amerika leeft dat zika-verhaal ook wat meer dan bij ons, kan ook zijn dat Talansky daarom niet gaat. Want op zowel het tijdritparcours als het wegparcours heeft hij meer kans dan Phinney en Bookwalter.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone