Philippe Gilbert over Parijs-Roubaix: “Als je goed bent, kun je bijna alles aan”
Maakt Gilbert een serieuze kans in Roubaix? - foto: Sirotti
maandag 2 april 2018 om 12:43

Philippe Gilbert over Parijs-Roubaix: “Als je goed bent, kun je bijna alles aan”

Philippe Gilbert kijkt met vertrouwen naar Parijs-Roubaix. Na een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen is in Roubaix de volgende afspraak. Phil heeft weinig ervaring in het derde monument van het jaar, maar lijkt hier niet wakker van te liggen. “Als je goed bent, kun je bijna alles aan”, stelt hij na afloop van de Ronde tegenover Sporza.

Gilbert was in de Ronde van Vlaanderen weer een perfecte stoorzender in de groep die ploegmaat Niki Terpstra probeerde terug te halen. “We hebben als ploeg tactisch heel goed gereden, dat was mooi om te zien”, was hij tevreden na afloop van de koers. “Het was de bedoeling om de koers hard te maken en dat is ook gelukt.”

Dit kwam in het begin van de koers mede door ploeggenoten Florian Sénéchal, Iljo Keisse en Tim Declercq. “Er wordt niet vaak gesproken over hen, maar wij vergeten hun werk niet. We moeten hen daarvoor bedanken, want zonder hen kunnen wij niet op deze manier presteren”, spreekt de Belg vol lof over zijn teammaats. “We rijden echt als een ‘wolfpack’ en dat is mooi om te zien.”

Het mag geen geheim zijn dat Gilbert van Parijs-Roubaix een groot doel gemaakt heeft. Eerder nog stelde de voormalig wereldkampioen dat zijn vorm nog niet optimaal was. Is Gilbert in Parijs-Roubaix dan wel in topvorm? “Tegen Luik-Bastenaken-Luik zal ik goed zijn”, zei Gilbert hierover met een knipoog.

Parijs-Roubaix wordt verreden op zondag 8 april.

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
2 april 2018 13:15
Mooi kloegske. Hebben tenminste wat voor elkaar over.
2 april 2018 13:20
Gun het Gilbert wel, maar een Stybar nog meer. Denk zowiezo dat een Stybar of weer Terpstra meer kans maken. Ze kunnen ook wel eens van zichzelf gaan verliezen als ze per se Gilbert dit willen laten winnen.
2 april 2018 13:47
Wat ze gaan doen is Gilbert en Stybar een vrije rol geven in de anticipatie en ze houden dan Lampaert en de rest van het team bij Terpstra mocht het op een 'klassieke' finale der opperkanonnen gaan uitdraaien.
2 april 2018 14:01
Quick Step pleegt een coupe in Roubaix met een volledig Quick-Step podium en ook nr.4 en misschien zelfs nr.5 (Senechal) is voor de blauw/witte brigade.
2 april 2018 14:13
Wat mij opvalt is dat nog niemand heeft gezegd dat in Roubaix de rollen omgedraaid zijn.
Volgens mij gaat Niki gewoon z'n tweede monument pakken.

Hij is gewoon sterker dan wie dan ook op dit moment. Roubaix is een koers die je uitstekend alleen kunt winnen als je sterk bent. wat mij betreft is Niki topfavoriet.
2 april 2018 14:17
PR: Nikki kopman, Gilbert pakt de winst. En terecht, hij is de ruggengraat van de ploeg. Zonder hem had Nikki veel moeilijker of misschien zelfs niet gewonnen gisteren.
2 april 2018 14:19
'wat mij betreft is Niki topfavoriet'

wat Lefevere betreft ook maar die gaat er alles aan doen om dat niet te laten weten aan jan-en-alleman, wat WFRedactie betreft ook want die knallen er straks gewoon weer **** tegenaan.

Ik sta volgende week eerst in het Bos van Wallers en daarna aan het einde van de carrefour en op die 2e plek verwacht ik wederom Terpstra alleen voorop met pakweg 17 km op de teller en eerst achtervolgenden van wie je niet echt meer verwacht dat ze er bij gaan komen. Mogen die lui van de wielerprijs weer eens mooi aan de bak om dat ding toch weer aan Dumoulin te geven :)
2 april 2018 14:40
@lb117
Je kunt moeilijk de rollen omdraaien als er geen rolverdeling is.
2 april 2018 14:48
Ik zie Gilbert niet als kopman. Hij heeft nog nooit een uitslag gereden bij PR
2 april 2018 14:53
@Velo
Gilbert is natuurlijk geen koekebakker, maar ik zou het wel een beetje beschamend vinden voor de rest van het deelnemersveld mocht hij dit flikken. Nee, dit word gewoon iemand anders van QS
2 april 2018 15:16
@RV, gaaf, en laat Niki niet vallen hè ? ;-)
2 april 2018 16:41
@skylimit: ik lees dit hier vaak, maar een ‘coupe’ plegen bestaat volgens mij niet? Is dit een ‘Hollandse’ verbastering van het woord coup?
2 april 2018 16:50
@Domestique
Je ken je er maar druk om maken...
2 april 2018 16:51
Haha nou ja ik lees het hier bijna dagelijks, waardoor het een beetje onnozel wordt. Maar misschien wordt dit in Nederland wel gebruikt?
2 april 2018 16:56
Meneer TUE
2 april 2018 17:23
@Olly +1
Gilbert is meer dan ooit beslissend voor zijn team. Hij heeft er wel nog geen gewonnen, dus duimen dat hij de kassei mag meenemen naar huis.
2 april 2018 17:36
Terpstra gaat zondag winnen met deze topvorm. Wat is die gast op dit moment sterk. PR ligt Gilbert ook minder dan Terpstra denk ik..
2 april 2018 19:44
Phil moet conditiegewijs niet veel onder doen voor Niki op dit moment. Hij heeft ook een grote hand in alle overwinningen van Niki dit jaar.

Wie gaat m halen als ie weg springt en Niki en Lampie in je wiel zitten te fluiten? Wordt ok es tijd dat Niki iets voor het team terug doet.
2 april 2018 20:14
In P-R komt de sterkste meestal vanzelf boven drijven. Kopmannen zijn het beste af op de stenen als zo op kop in hun eigen tempo kunnen rijden. Bij lekrijden heeft QuickStep genoeg knechten in de buurt voor een wielwisseling. Het kopmanschap wijst zich dan vanzelf. Bij een sprint in Roubaix is Gilbert natuurlijk de man.
2 april 2018 21:51
@Chasse , dat denk ik ook. Gilbert legt ze er dan allemaal op. Dus als je wat wil dan moet je anticiperen :)
2 april 2018 21:57
@RV
Bijkans jaloers... geniet ervan kerel!

In PR is het vooral overeind blijven. Misschien kan de vroege vlucht nog potten (ipv botten) breken. Zou ik leuk vinden. Roompot deed niet mee, wel? Erg jammer!
2 april 2018 23:06
Sagan en van avermaet en demare zie ik wel winnen van Gilbert. Gilbert won 2x de omloop met de laatste 65k geen helling. Die kan wel over platte kasseien rijden. Qua positionering heeft ie ook wel wat aan zn ploegmaats...
3 april 2018 08:56
Terpstra is wel flink afgevallen, begreep ik. Best fijn voor de Vlaamse heuveltjes, iets minder fijn voor tig kilometer dokkeren over kasseien. Maar laten we het hopen. Gun het hemzelf (en ons als wielerfans danwel terpstrafans) van harte. ;-)
3 april 2018 09:14
@moa

Zeker niet gekeken naar Dwars door Vlaanderen ( ook een van Niki's wedstrijden ) , wie zat daar goed in de wielen te rijden ?
Gilbert is een klassieker koning , maar dat kunnen we nog steeds niet zeggen van Stybar en Lampaert , zijn twee verduiveld goede renners maar staan toch echt wel op de plaatsen 3 en 4 in de Quick-Step Floors hiërarchie.
Gilbert zal het op zijn Andrea Tafi's moeten doen , als eerste weg zijn en dan hopen dat je weg blijft. Als Gilbert blijft wachten trekt Niki er van tussen.

Reacties zijn gesloten.