Philippe Gilbert: “Mijn beste jaren komen eraan”
dinsdag 19 januari 2010 om 14:23

Philippe Gilbert: “Mijn beste jaren komen eraan”

Met zijn ploeg Omega Pharma-Lotto is de revelatie van het najaar 2009, Philippe Gilbert, momenteel op trainingskamp op Mallorca. Hier liet de Waal tegenover Sporza weten nog voldoende mogelijkheden te zien om nog te groeien als renner. “Ik ben nu 27 jaar en mijn beste jaren komen eraan.”

“Twee, drie jaar geleden was ik altijd goed voor een plaats in de top tien, maar nooit voor een topprestatie. Nu ben ik daar wel klaar voor. Ik denk niet dat ik ver zit van mijn piek. Mijn conditie is niet slecht op dit moment. Ik heb een probleemloze winter achter de rug. Ik ben wel wat ziek geweest, maar kon alles doen wat ik wou”.

“Milaan-Sanremo wordt mijn eerste grote doel. Het is een moeilijke koers, maar ik heb een kans. Als ik zou moeten kiezen welke klassieker ik in 2010 wil winnen, dan kies ik voor Sanremo. Dan heb ik drie klassiekers op rij gewonnen.”

“Mijn tweede doel is Luik-Bastenaken-Luik. Ik moet dit jaar langer wachten dan in 2009. Ik zet alles op de laatste twee klimmetjes”.

“Maar als ik niet val of ziek word, dan zal ik wel een woordje meepraten in de klassiekers. Vorig jaar was er nog Evans die wat druk wegnam. Nu komt alles op mijn schouders. Hopelijk blijft de sponsor nu wel rustig.”

RIDE Magazine