Philippe Gilbert: “Het gaat elke dag een beetje beter”
© Cor Vos
Nico Dick zondag 23 februari 2020 om 20:21

Philippe Gilbert: “Het gaat elke dag een beetje beter”

Met de Volta ao Algarve heeft ook Philippe Gilbert zijn tweede voorbereidingskoers achter de rug. De Belgische Monegask kampte tussen de Ronde van Valencia en de Algarve met een griepje en voelde zich de voorbije week niet topfit. “Maar zaterdag finishte ik wel met een goed gevoel.” 

Philippe Gilbert heeft een behoorlijk anonieme Volta ao Algarve achter de rug. Niet verrassend, want ook de laatste jaren had Gilbert altijd wat tijd nodig vooraleer hij zijn allerbeste niveau bereikte. Het is dit jaar niet anders. Dat hij tussen Valencia en Algarve met een griepje kreeg af te rekenen, maakte het er ook niet gemakkelijker op. Hij reed de voorbije week dan ook vooral in steun van Tim Wellens.

“Als je ziek moet beginnen aan een vijfdaagse rittenkoers is dat natuurlijk niet ideaal. Maar ik ben al bij al toch tevreden van mijn week”, vertelde hij ons voor de afsluitende tijdrit in Lagoa. “Vooral omdat ik me elke dag een beetje beter voelde worden. Van een echte test was natuurlijk nog geen sprake, maar in de rit met finish op de Alto do Malhão ben ik toch een eind kunnen meegaan met de beteren.”  Gilbert verloor er uiteindelijk 1’42” op winnaar Miguel Angel López.

Niet de beste voorbereiding
Over zijn ambities in de Omloop bleef de kopman van Lotto Soudal vooral vaag. “Ik zie wel of ik er een rol van betekenis kan spelen. Maar er is voorafgaan nog een persconferentie gepland, dat lijkt me een gepaster moment om over mijn ambities in de Omloop te spreken. In elk geval: ziek zijn, is niet de beste voorbereiding. Dat besef ik ook wel.”

Gilbert rijdt na de Omloop Het Nieuwsblad respectievelijk de Strade Bianche en de Tirreno Adriatico in de aanloop naar Milaan-San Remo, zijn eerste grote doel van het voorjaar. Gilbert gaat daar op zoek naar zijn vijfde monument. Later start hij onder meer nog in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, waar hij zijn titel van vorig jaar verdedigt. Zijn volledige programma werd nog niet vrijgeven.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
23 februari 2020 21:00
Won vorig jaar nochtans een rit in zijn eerste etappekoers van het jaar hoor, zo veel moeite had hij toen dan toch niet om op dreef te raken?
  23 februari 2020 22:02
  Bwah, buiten zijn wint in Roubaix die hij met beetje geluk won was hij het hele voorjaar nergens.
  23 februari 2020 22:06
  @Stijn

  Hij was ziek in Dwars door Vlaanderen & de Ronde van Vlaanderen.

  En helemaal geen geluk gehad in Roubaix. Was veruit de sterkste die dag.
  23 februari 2020 22:38
  Was helemaal niet de sterkste, en voor die ziekte en na Roubaix dan?
  23 februari 2020 23:15
  @stijn
  Wie was er sterker in Roubaix?
  24 februari 2020 07:47
  Wel wel Gilbert niet de sterkste... Dit kan mijn onzinmeter niet aan op maandagochtend vrees ik.
  24 februari 2020 11:37
  Stijntje Stijntje toch, maandag is duidelijk niet je dag.
23 februari 2020 22:01
Dat gevoel ken ik
23 februari 2020 22:02
Trouwens die pakkies +helm van lotto dit jaar schreeuwlelijk
23 februari 2020 22:49
Zou het kunnen dat Gilbert wat zand in de ogen aan het strooien is? Lijkt me bewust wat onder de radar te willen blijven.
23 februari 2020 23:21
Sagan, Naesen, MVDP, Stuyven, Pedersen, Terpstra, Jungels, Lampaert: ze hebben dit (weg)seizoen nog amper iets getoond.
Teunissen, Van Aert en Benoot moeten er nog aan beginnen.
Enkel Van Avermaet werpt zich op als nieuwe klimgod, maar de andere kasseispecialisten houden zich toch verrassend stil voorlopig.
24 februari 2020 11:08
Wat een giller van Stijn. Enkel een Van Aert zonder tegenslag had vorig jaar eventueel Gilbert kunnen kloppen in P-R.
24 februari 2020 11:38
Als MSR dit jaar niet doorgaat moet Gilbert alvast nog een jaar bijtekenen ... of toch niet, hij had toch ineens voor 3 jaar getekend

Reacties zijn gesloten.