Philippe Gilbert haalt uit naar Belgische bondscoach: “Teleurgesteld in Verbrugghe”

donderdag 9 april 2020 om 09:23
Philippe Gilbert haalt uit naar Belgische bondscoach: “Teleurgesteld in Verbrugghe”

foto: Cor Vos

Philippe Gilbert heeft felle kritiek geuit op de Belgische bondscoach Rik Verbrugghe. Volgens de 37-jarige vedette heeft hij nooit excuses gekregen voor een incident op het WK in Yorkshire.

Gilbert geeft voor het eerst tekst en uitleg over de opmerkelijke val die hij maakte op het WK van vorig jaar. “De mecanicien heeft de as van mijn wiel niet strak genoeg aangespannen, de as is losgekomen en ik verloor mijn voorste wiel”, zegt hij in Sport-Voetbalmagazine. “Gelukkig gebeurde dat in een beklimming en niet in een afdaling. Anders weet ik niet of ik dat verhaal hier nu zou kunnen vertellen.”

Van het interne onderzoek dat Verbrugghe destijds aankondigde, is volgens de oud-wereldkampioen weinig terecht gekomen. En daar is Gilbert niet blij mee. “Diep vanbinnen ben ik nog altijd enorm teleurgesteld in Verbrugghe en zijn staf omdat ze me nooit een uitleg of excuses gaven.”

“Op de dag zelf heb ik met Verbrugghe gepraat. Ik heb hem gezegd dat ik er geen zaak van wilde maken omdat mechanische problemen nu eenmaal voorkomen, maar dat ik wel excuses wilde van de mecanicien. Niemand heeft dat ooit gedaan, noch de bond, noch de mecanicien. En dat is moeilijk te aanvaarden.”

Verbrugghe herkent zich niet in het relaas van Gilbert en reageert verrast. “Het klopt dat er waarschijnlijk een fout is gemaakt al kunnen we ook niet uitsluiten dat het om een constructiefout gaat. Dat Gilbert excuses wil? Die heeft hij meteen gekregen van de mecanicien.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

kleomantre 9 april 2020 om 09:45

Een welkome verrassing

Vinyakke 9 april 2020 om 09:56

Waarom welkome?

kleomantre 9 april 2020 om 10:00

eens nieuws uit een andere hoek

VerstandOpNul 9 april 2020 om 10:14

Een voorwiel niet goed aandraaien, mijn hemel.. Ik zou toch aardig bibberig op mijn fiets zitten daarna..

vanSpringel 9 april 2020 om 10:45

Excuus ? Wat moet je daar nu nog mee. Ik veeg met excuses m’n reet af.

Emergo 9 april 2020 om 10:56

Hoef je in ieder geval geen wc-papier te hamsteren.

Panache 9 april 2020 om 15:59

Een goed excuus is erkenning en begrip wat er mis is gegaan, lijken mij toch twee belangrijke facetten binnen een samenwerking.

Rawolf 9 april 2020 om 11:00

Waar mensen werken worden fouten gemaakt, ga maar weer door met je leven Phil

Wielervolger 9 april 2020 om 11:26

Het feit dat Phil dit in de media gooit betekent volgens mij ook wel dat hij Verbrugghe liever kwijt dan rijk is.

klootje kriekeljon 9 april 2020 om 11:32

Verbrugghe is ook kamp van Avermaet. Alleen dat al zou reden genoeg moeten zijn de functie als bondscoach juist niet te krijgen.

Voorgeborchte 9 april 2020 om 11:48

Vreemde boel, heb Gilbert nog niet vaak rancuneus geweten dus ik snap niet waarom dit plots naar boven komt. Komkommertijd of speelt er iets anders?

Merlinappa 9 april 2020 om 12:13

Belgie en nationale selecties is altijd heerlijk drama. Soort wieler-GTST.

john 9 april 2020 om 12:35

Ja kijk zo wie zo is er altijd een plek minder in de selecties in België zo lang die gast de zuster van Avermaet paalt
Dus hij kan/mag schoonbroer niet thuis laten van Zusje

ChefSpijker 9 april 2020 om 13:24

Je doet net alsof het over een Dries De Bondt gaat. Dat Greg in principe altijd geselecteerd wordt is toch gewoon logisch? Ook afgelopen WK was ie gewoon weer veruit de beste Belg. De enige die overbleef bij de laatste 30.

Titaantje 9 april 2020 om 15:31

Eens met Chef. Je zou kunen argumenteren dat er dan mss teveel Greg knechten worden geselecteerd, maar dat was afgelopen jaar toch ook niet het geval lijkt me.

kleomantre 9 april 2020 om 15:50

we kennen de tactiek niet en wie gekend staat voor wie te rijden.

Ik zou gezien zijn stijl van koersen de afgelopen twee seizoenen Van Avermaet nooit als hoofdcaptain aanwijzen. Eerder als iemand die zich vroeg(er) in de koers niet op hoeft te offeren en het mogelijk redt als laatste overblijver in een groep. Zo zou hij zelf nog een winstje kunnen stelen. Of omdat hij dus langer meegaat zou hij bij ontsnapping van andere Belg (bv Naessen/Teuns/Stuyven/Gilbert) afstopwerk kunnen verrichten. Greg valt toch zelf niet meer van verder aan en zelfs van minder ver is het vaak maar wachten tot de sprint.

Rawolf 9 april 2020 om 20:40

En terecht, op alle parcoursen hoort Greg van Avermaet gewoon in de Belgische selectie thuis. Onder iedere bondscoach.

klootje kriekeljon 10 april 2020 om 04:32

Yup moet er altijd in.

Maar je moet evengoed altijd eventuele (schijn) van partijdigheid voorkomen. En vader mag ook nooit zijn zoon coachen bijv. Je ziet het wel heel vaak. En zolang er succes is is dat nog niet zo’n groot probleem. Maar zodra er 1 of 2 collega’s minder tevreden zijn heb je meteen een hoop gezeik en onvrede. En terecht ook.

Polleke 9 april 2020 om 13:40

De mechaniekers die de Belgische ploeg ondersteunen zijn ofwel van QuickStep of Lotto…Gilbert kent ze dus allemaal, dat zal al wel een keer uitgeklaard zijn….maar dat hij Verbrughe niet onmiddelijk gaat trakteren is redelijk duidelijk….

Schollekop 9 april 2020 om 20:34

Wat een zielepiet om daar nu nog over te zeiken. En Phil, waar mensen werken worden fouten gemaakt. Heb je dit na 36 jaar nog steeds niet geleerd?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone