Philippe Gilbert, Alexis Vuillermoz, Lea Sophie Friedrich, Alexander Vinokourov

maandag 20 augustus 2018 om 20:00
Philippe Gilbert, Alexis Vuillermoz, Lea Sophie Friedrich, Alexander Vinokourov

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Philippe Gilbert, de rentree van Alexis Vuillermoz, de medaillespiegel van het WK baanwielrennen voor junioren en Alexander Vinokourovs triatlonambities.

Lachende Philippe Gilbert na horrorcrash

Philippe Gilbert kan weer lachen nadat hij in de Tour de France op spectaculaire wijze ten val kwam in de afdaling van de Col de Portet d’Aspet. De Belg brak daarbij zijn knieschijf, maar intussen is hij weer volop in training. “Hallo allemaal! Ik zit weer op de fiets en ik ben heel blij. Mijn knie voelt goed”, zegt hij in een video, die hij op zijn social media plaatste. “Ik ben in goed gezelschap, want hiernaast mij rijdt mijn oud-ploeggenoot Gianluca Brambilla. Ook mijn huidige ploegmaat Eros Capecchi is er. En ook Rigoberto Uran fietst hier ergens”, zegt Gilbert, terwijl hij met de camera van zijn telefoon zijn trainingsmakkers afgaat.


Alexis Vuillermoz maakt rentree na schouderbreuk

Alexis Vuillermoz maakt in de Deutschland Tour zijn rentree in wedstrijdverband, nadat hij de Tour de France voortijdig moest verlaten. De 30-jarige renner van AG2R La Mondiale kwam in de kasseienrit naar Roubaix in aanraking met een toeschouwer die een foto wilde maken, kwam daarbij ten val en moest opgeven. Medisch onderzoek bracht een gebroken rechterschouderblad aan het licht. Na de Deutschland Tour rijdt Vuillermoz ook de Grand Prixs van Québec en Montréal.


Vier keer WK-goud voor Duitse Lea Sophie Friedrich

Duitsland bleek de grote winnaar op het WK baanwielrennen voor junioren in het Zwitserse Aigle; onze oosterburen haalden weliswaar evenveel gouden medailles als Italië, maar konden daarnaast nog eens drie bronzen plakken overleggen. Lea Sophie Friedrich (18) was bij alle vier de gouden medailles betrokken; ze pakte woensdag al goud op de Team Sprint samen met Alessa-Catriona Propster en won in de dagen erna ook de onderdelen Sprint, 500 meter Tijdrit en Keirin. De Nederlandse jongens en meisjes bleven verstoken van het eremetaal.


Alexander Vinokourov geplaatst voor prestigieuze Ironman Hawaï

Oud-renner en huidig manager van Astana Alexander Vinokourov heeft zich geplaatst voor de Ironman Hawaï, een prestigieuze triatlon. Dat meldt Sporza. De Kazach eindigde in een triatlon in Kopenhagen in zijn leeftijdscategorie (45 tot 49 jaar) op de tweede plaats, waardoor hij zich kwalificeerde voor de wedstrijd. Op het onderdeel zwemmen (3,8 kilometer in 1u 14’36”) moest hij nog tijd prijsgeven, maar die schade herstelde hij op de onderdelen fietsen (180 kilometer in 4u 19’34”) en hardlopen (42 kilometer in 3u 20’28”).

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mwielerfan 20 augustus 2018 om 20:32

Go vino!

Polleke 20 augustus 2018 om 20:58

Pintje vers bloed erin en gaan…

Jowinho 20 augustus 2018 om 20:58

ik zou de winnaar dan ook maar eens controleren

xistnc 20 augustus 2018 om 21:07

Dan heeft Vino afgesneden met hardlopen.

Blurry 21 augustus 2018 om 08:21

De winnaar was vast geen Colombiaan.

Zjoske 21 augustus 2018 om 10:39

Hoe vaak gaan we die term horrorcrash nog gebruiken?

Headlines

Materiaalzone

Populair