Peter Schulting verzilvert bloedvorm in Tacx Pro Classic: “Had gevoel al dat ik kon winnen”

zaterdag 13 oktober 2018 om 19:24
Peter Schulting verzilvert bloedvorm in Tacx Pro Classic: “Had gevoel al dat ik kon winnen”

foto: Jos Kafoe

Na overwinningen in de Eurode Omloop en de Ronde van Roemenië verzilverde Peter Schulting in de Tacx Pro Classic opnieuw zijn bloedvorm door de winst te pakken voor Dries De Bondt. Tegen WielerFlits doet de coureur van Monkey Town na afloop zijn verhaal: “Ik stond vanochtend al aan de start met gevoel dat ik kon winnen. Ik voel me gewoon echt heel goed. Het ging zo lekker al de laatste tijd en dan is dit weer een bevestiging dat ik op de goede weg zit.”

Tijdens de wedstrijd smeet Peter Schulting met zijn krachten. In het laatste wedstrijduur reed Schulting geruime tijd in een kopgroep van vier, die pas in de laatste vijf kilometer werd teruggepakt. “Het is zaak dat als het zo hard waait als vandaag, dan moet je niet achterin het groepje hangen omdat je dan op de kant belandt, dan kun je beter meedraaien. Ik had ook geen ploeggenoten om me uit de wind te houden, dus moest ik attent zijn.”

In de laatste kilometer maakte Schulting het vervolgens af: “In de laatste kilometer probeerde ik het nog een paar keer. Toen demarreerde Baugnies en reageerde De Bondt, maar Wallays niet, dus moest ik het gat nog dichtrijden. Gelukkig kon ik nog net op tijd herstellen omdat het even stil viel. Ik wist niet hoe de aankomst was, maar toen Baugnies op 250 meter aanging en ik in tweede positie zat, heb ik nog even gewacht en ben ik op 200 meter aangegaan omdat ik me niet wilde laten verrassen.

Schulting volgend jaar clubrenner bij VolkerWessels-Merckx
Vorige week werd bekend dat Schulting volgend jaar een stapje terugdoet. Monkey Town wordt verruild voor VolkerWessels-Merckx. Een opmerkelijke stap terug voor iemand die net een 1.1-wedstrijd op zijn naam heeft geschreven. “Van mijn kleine contractje bij het Continental-team bij Monkey Town kan ik net rondkomen. In maart ben ik vader geworden en op een gegeven moment moet je iets opbouwen, dan moet je de keuze maken om te gaan werken. Nu krijg ik de kans om bij Voskamp, een sponsor van het VolkerWessels-team, aan de slag te gaan, dus daarom ben ik ook naar die wielerploeg gegaan.”

“Het is jammer – als je geen deuk meer in een pakje boter rijdt dan is het een veel makkelijkere keuze – maar goed, het doet wel even pijn. Ik kan gelukkig terugkijken op een aantal mooie jaren topsport”, sluit Schulting af.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone