Peter Schulting soleert naar winst in Eurode Omloop

Door , zondag 9 september 2018 om 16:52
Peter Schulting soleert naar winst in Eurode Omloop

foto: Topcompetitie

De Eurode Omloop 2018 is gewonnen door Peter Schulting. De renner van Monkey Town wist in de klimkoers door Limburg te ontsnappen uit een kopgroep van vier en soleerde overtuigend naar de finish in Kerkrade. Het was de laatste wedstrijd in de Topcompetitie, waarvan de eindwinnaar al bekend was: Rick Ottema.

Eindwinnaar Topcompetitie
Rick Ottema was na de klimtijdrit in Vaals al verzekerd van de eindoverwinning in de Topcompetitie. Voor het eerst is aan die zege in het regelmatigheidsklassement geen profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij gekoppeld. In de oranje leiderstrui stond hij aan de start.

Furieus begin
In de openingsfase ging het peloton als een wilde tekeer. Een kopgroep van ongeveer twintig renners ontstond, met daarbij Ottema. Uiteindelijk wist een zestal zich los te maken: Stef Krul (Metec-TKH), Folkert Oostra (Alecto), Adriaan Janssen (Delta), Peter Schulting en Rick van Breda (Monkey Town) en Nahome Desale (BEAT). Zij kregen niet meer dan twee minuten.

Folkert Oostra gaat voor de bergtrui
Twaalf keer Mont Chevre, de Haanraderweg en het Duivelsbosch lagen op de renners te wachten. Oostra was in jacht op de bergpunten, omdat de leider in dat klassement – Bas Tietema – afwezig was. Telkens pakte de renner van Alecto punten, om vervolgens aan te vallen. Krul, Janssen en Schulting wisten Oostra bij te halen.

De beslissende aanval
Peter Schulting wist in de finale te demarreren uit dat viertal en ruim een minuut voorsprong te pakken. De eerste achtervolgende groep daarachter volgde op drie minuten en leek uitgeschakeld. Schulting breidde zijn voorsprong in de voorlaatste ronde rond Kerkrade uit naar twee minuten. In de slotfase kwam de zege van de renner van Monkey Town niet meer in gevaar.

flag-nl Eurode Omloop 2018 – Topcompetitie
Uitslag: Kerkrade-Kerkrade (149,1 km)

1. flag-nl Peter Schulting (Monkey Town)
2. flag-nl Stef Krul (Metec-TKH) op 2m37s
3. flag-nl Adriaan Janssen (Delta Cycling Rotterdam) op 2m38s
4. flag-nl Folkert Oostra (Alecto) op 2m40s
5. flag-nl Lars van den Berg (Metec-TKH) op 2m43s
6. flag-nl Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH) z.t.
7. flag-nl Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) op 2m50s
8. flag-nl Jan Maas (Willebrord Wil Vooruit) op 3m48s
9. flag-nl Jaap Kooijman (Vlasman) z.t.
10. flag-nl Dylan Bouwmans (Metec-TKH) op 3m51s

Bekijk hier alle klassementen van de Topcompetitie

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair