Peter Schep over EF Education First: “Het internationale spreekt mij aan”
foto: KNWU
donderdag 14 februari 2019 om 16:13

Peter Schep over EF Education First: “Het internationale spreekt mij aan”

Onder zijn leiding behaalden de Nederlandse baanwielrenners het ene na het andere succes. Peter Schep leek de juiste man op de juiste plaats, maar in oktober 2018 gaf de oud-renner aan te kiezen voor een nieuw avontuur. Bij EF Education First is Schep (41) nu actief als Performance Manager. “Dit is altijd een droom geweest”, zo laat hij weten aan RTV Utrecht.

Maar waarom kiest een Nederlander voor een Amerikaanse WorldTour-ploeg als EF Education First? “Het is allemaal heel internationaal. Dat spreekt me erg aan, omdat dat juist een contrast vormt”, aldus Schep. “Er waren meerdere geïnteresseerde ploegen (waaronder een Nederlandstalig topteam), maar die mix bevalt me juist heel erg goed.”

Uitgebreid takenpakket 
Wat Schep precies doet bij de formatie van Jonathan Vaughters? Op zijn kaartje staat Performance Manager. “Maar eigenlijk ben ik overall trainer. Daarnaast ben ik nog coach van een specifieke groep renners”, zo doelt hij op Matti Breschel, Sep Vanmarcke, Sebastian Langeveld, Julius van den Berg, Moreno Hofland en Daniel McLay.

Verder leunt de ploeg op Schep’s expertise op het gebied van tijdrijden. “Ik krijg carte blanche om mijn bevindingen op tafel te gooien. Dat vind ik echt een mooie uitdaging.” Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de communicatie tussen alle trainers die voor EF Education First werken.

Ontwikkeling of resultaat? 
Toeval of niet: sinds Schep in dienst is, gaat het de ploeg voor de wind. Zo won de Amerikaanse formatie dit seizoen al vier wedstrijden. En dat terwijl EF Education First in 2018 slechts zes koersen won. De Nederlander kijkt echter niet teveel naar resultaten. “Als trainer moet je je afvragen hoe je renners harder kunt laten fietsen. Je moet ook kijken of jongens beter worden”, zo besluit hij.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2019 16:21
EF toch sterk begonnen aan het seizoen. Dus Schep lijkt goed bezig.
14 februari 2019 16:43
"Verder leunt de ploeg op Schep’s expertise op het gebied van tijdrijden."

Dat ging vandaag ook best goed (voor Langeveld in ieder geval).

Dat in de laatste alinea herken ik (als trainer van jonge talenten in een andere sport) trouwens: goede resultaten op korte termijn zijn leuk, maar niet per se een indicatie dat je goed bezig bent. Het gaat om de lange termijn.
    14 februari 2019 18:47
    Dat tijdrijden gaat goed ja. TTT ook al gewonnen
14 februari 2019 18:39
Benieuwd wat deze ploeg dit seizoen kan neerzetten. Het begin lijkt goed, maar dat hebben we in de magere jaren van TLJ ook gezien. Schep krijgt voor alsnog het voordeel van de twijfel - laten we over 2 maanden nog eens de balans opmaken.

Reacties zijn gesloten.