Peter Sagan winnaar BeKing-criterium in Monaco, Pogacar en Cavendish op podium
foto: Cor Vos
zondag 26 november 2023 om 17:59

Peter Sagan winnaar BeKing-criterium in Monaco, Pogacar en Cavendish op podium

Peter Sagan heeft zondag de overwinning gegrepen in het BeKing-criterium, dat elke winter verreden wordt in Monaco. De afscheidnemende Slowaak mocht winnen voor Tadej Pogačar. De derde plaats was voor Mark Cavendish.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het was de derde editie van het BeKing-criterium in het dwergstaatje aan de Middellandse Zee. Veel wielrenners die er wonen doen mee aan het criterium. De eerste editie werd gewonnen door Philippe Gilbert en vorig jaar stond Primož Roglič op het hoogste podium.

Sagan heeft inmiddels afscheid genomen van het leven als profwielrenner. Hij gaat in 2024 nog wel door, maar dan met het mountainbiken op de Olympische Spelen als hoofdfocus. Om daar in topvorm aan de start te staat, gaat hij nog wel enkele wegwedstrijden rijden namens het continentale RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol.

Tijdens het criterium in Monaco werd ook Primož Roglič nog in het zonnetje gezet. De Sloveen, die na dit seizoen Jumbo-Visma verruilt voor BORA-hansgrohe, ontving zijn Vélo d’Or uit 2020.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
26 november 2023 18:00
Zijn er ook ergens beelden te zien van dit criterium?
  26 november 2023 18:18
  Daar ben ik ook benieuwd naar! Aan de uitslag te zien moet het een zeer spannende wedstrijd zijn geweest! (Zitten die gasten nou echt zo op een paar centen te wachten om zichzelf en de wielersport zo te verlagen…)
  27 november 2023 12:05
  De wielerprofs hebben dit event zelf van scratch opgebouwd, halen elk jaar geld op voor goede doelen, vragen aandacht voor verkeersveiligheid, laten amateurs meerijden/koersen samen met hen en verdienen er zelf geen halve eurocent aan... Akkoord, het had in het artikel moeten vermeld staan, maar anderzijds, om er nu meteen een verzuurde commentaar op te gooien zonder dat je de context kent...
  27 november 2023 16:48
  Oeps.....dat van die geldwolven....die zichzelf en hun sport verlagen om een paar centen? zomaar verzonnen om te provoceren? allez, indien geen provocatie.....sta je nu wel voor schut hé?
26 november 2023 19:46
Velo d'or uit 2020?

Reacties zijn gesloten.