Peter Sagan sluit voorjaar tevreden af: “Goede klassiekercampagne gehad”
Sagan klopte Valverde in de sprint voor de vierde plaats in de Amstel Gold Race - foto: Sirotti
maandag 16 april 2018 om 11:23

Peter Sagan sluit voorjaar tevreden af: “Goede klassiekercampagne gehad”

Peter Sagan heeft met een vierde plaats in de Amstel Gold Race zijn voorjaar prima afgesloten. De wereldkampioen heeft met winst in Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix en meerdere dichte ereplaatsen de eerste maanden van het wielerjaar gekleurd. “Het algemene gevoel bij mijn klassiekercampagne is goed”, concludeert de Slowaak na afloop van de Amstel Gold Race.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De renner van BORA-hansgrohe moest in de finale weer veel zelf oplossen. Bij een demarrage van een concurrent gingen er gelijk meerdere ogen richting de drager van de regenboogtrui. “We hebben hem niet volledig bij kunnen staan in de laatste veertig kilometer, waardoor hij hard moest werken en zelf gaatjes dicht moest rijden”, aldus Jens Zemke, directeur bij BORA-hansgrohe, na afloop. De tactiek van de ploeg was door de vroege valpartij Jay McCarthy al in de war geschopt. De Australiër zou in de finale aanvallen zodat de druk op de schouders van Sagan verminderd zou worden.

Bij Sagan zelf overheerst een tevreden gevoel na zijn vierde plaats. “Ik had een goed gevoel vandaag, maar ik denk dat ik Parijs-Roubaix van vorige week nog wel in mijn benen heb gevoeld. Toch word ik hier vierde en is het algemene gevoel bij mijn klassiekercampagne goed.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
16 april 2018 11:27
Hij speelde met de pedalen, maar op dit parcours kunnen de toppers zich net losrijden.
16 april 2018 11:29
Als Sagan een ploegmaat had zoals Valgren dat had, was er geen enkele kans geweest voor de rest. Dit is de rode draad door Sagan z'n carrière, die had al zo veel meer gewonnen als ie wat vaker een sterke ploegmaat bij zich had. Een Burghardt zoals in Gent-Wevelgem is genoeg.

Sagan overigens als enige man van Roubaix voorin te vinden, en niet een beetje ook... Het gezelschap waarin hij zich bevond, en hoe ie bij de laatste demarrage van Valverde vanuit de laatste positie in het groepje opeens direct mee is met Alaphillipe en Valverde, zegt alles over de grootsheid van deze man.
16 april 2018 11:31
Het zijn stuk voor stuk mooie klassiekers geweest. We zijn verwend als liefhebbers. MSR was saai als vanouds maar de finale maakte een hoop goed met een mooie en verassende winnaar. Vooralsnog vier verschillende ploegen aan de champagne na vier voorjaarsklassiekers.
16 april 2018 12:48
Van Alle WT-eendagskoersen die hij reed zat hij er maar eentje niet in de top acht waarvan hij er 2 won. Indrukwekkend...
16 april 2018 13:06
Ik wacht tot hij weer wat spiermassa verliest... Hij is nu wel érg stevig en bonkig.
Deze knaap kan nog wat meer dan wat we nu zien.
16 april 2018 13:28
Kan me die berg etappe in Zwitserland nog herinneren. Als hij msr heeft gewonnen kan ie daarna voor Luik gaan...
16 april 2018 13:29
Probleem is alleen die groene trui waardoor hij probeert ook veel spierkracht voor vlakke sprints aan te houden. Als ie daar niet meer mee kan doen kan ie andere keuzes maken.
16 april 2018 20:56
Deze man is een geweldenaar, eigenlijk met niemand te vergelijken qua profiel. De combinatie sprinten en klassiekers rijden op topniveau is iets wat je bij Boonen ook zag, maar die trok (correct me if I'm wrong) nooit ten aanval in de Tour.
16 april 2018 22:30
Zabel
16 april 2018 22:54
Zabel P-R winnen en meerdere keren per Tour meespringen met een beslissende vlucht? ;)
16 april 2018 23:17
Ik snap mensen niet die het leuk vinden als 1 topper alle koersen zou winnen waarin hij aantreedt...
17 april 2018 05:46
Het is eenzaam aan de top.
17 april 2018 13:01
Kleine vergelijking tussen de beste van z’n generatie en de beste ooit (even beperkt tot de grootste koersen):
- MSR: 7-0
- RVV: 2-1
- PR: 3-1
- AGR: 2-0
- LBL: 5-0
- Giro: 5-0
- Tour: 5-0
- Vuelta: 1-0
- Lombardije: 2-0
- WK: 3-3

Maar kom, “andere tijden” en Sagan heeft nog tijd :P

Reacties zijn gesloten.