Peter Sagan schrapt Luik-Bastenaken-Luik: “Beter om rust te nemen”

woensdag 24 april 2019 om 22:05
Peter Sagan schrapt Luik-Bastenaken-Luik: “Beter om rust te nemen”

foto: Cor Vos

Peter Sagan start zondag niet in Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van BORA-hansgrohe heeft na een nieuwe tegenvallende prestatie besloten om zijn voorjaar vroegtijdig te beëindigen.

Sagan moest vandaag in de Waalse Pijl net als in de Amstel Gold Race vroegtijdig lossen. Ondanks een vierde plaats in Milaan-San Remo en een vijfde plaats in Parijs-Roubaix kent de Slowaak een moeizaam voorjaar. Hij wist tot nu toe alleen in de Tour Down Under (januari) een overwinning te behalen.

Sagan had juist toegewerkt naar deze periode. Hij sloeg dit jaar de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne over om deze maand ook goed te zijn in het Ardennendrieluik. “Ik was naar de Waalse Pijl gekomen om onze ploeg te helpen zo’n goed mogelijk resultaat te behalen. Samen met het team hebben we besloten dat ik nu beter een paar dagen rust kan nemen, zodat ik me kan voorbereiden op de volgende koersen, te beginnen met de Tour of California.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

Retro Lex 24 april 2019 om 22:09

Rust nemen en andere dingen doen tot aan het WK. En dan vanuit het niets zijn 4e wk titel pakken. Zoiets past wel bij hem

LyndaLid 24 april 2019 om 22:14

Precies dit zie ik ook gebeuren. En mssn al schitteren in de Tour.

Ik hoop iig op zo’n soort scenario! Laat hem vanaf juli maar weer de baas zijn waarvan de liefhebbers weten dat ie ’t is.

Gilberto 24 april 2019 om 22:40

3 keer vind ik wel genoeg, tijd voor andere mannen, te beginnen bij Mathieu :D

Romāns Vainšteins 24 april 2019 om 22:13

Snap sowieso niet hoe het uberhaupt bedacht is dat hij daar zou moeten rijden. Ze hebben best een goed team vol outsiders en hij zou daar eigenlijk alleen maar in de weg rijden.

FDJ 25 april 2019 om 08:27

Die nieuwe aankomst zou hem moeten liggen. Is lang zo zwaar niet meer als in Ans. LBL gaat de komende jaren voor types als Kwiat, Sagan en Matthews zijn.

Kwibus 25 april 2019 om 10:28

@fdj
Dat is afwachten. Kans is ook aanwezig dat net als bij agr de finale veel vroeger wordt geopend. De klimmers/punchers moeten vroeger beginnen om de snelle mannen af te schudde.

Dat is wel de bedoeling van de wijziging, ik hoop het.

Romāns Vainšteins 25 april 2019 om 10:28

Ik waag dat bijzonder ernstig te betwijfelen.

Wat je nu hebt is dat Nicolas en cote d'Ans eruit liggen als typische puncherspeeltuintjes en daardoor de Redoute maar ook alle voorgaande klimmen 2 plekkies naar voren schuiven, daarnaast is de Valkenrots langer geworden voor de aanvallers om de wachtwachtpoeffers eraf te rammelen en is er vanaf de top nauwelijks kans om met een groepje terug te rijden. Alles naar beneden en een ministukje door de stad.

Dit zal denk ik leiden tot een selectie vanaf de Wanne waar de knechten overboord gaan en een explosie op de redoute, vanaf dat moment man tegen man. Ik zie juist de kansen van de echte klimmers/goede dalers hierdoor toenemen.

hartstikkebedankt 24 april 2019 om 22:20

Rare indeling van zijn seizoen, misschien had ie beter wat minder reisuren en jetlags kunnen pakken. Van Europa naar Australië, naar Argentinië, naar Europa, nu weer naar Californië, dan weer naar Europa. Het komt allemaal een beetje random over wat hij dit jaar doet als ook het richten op de Ardennenklassiekers (Amstel was vorig jaar goed weliswaar, maar de Waalse Pijl wordt echt heel erg lastig voor hem om te winnen in dit veld) terwijl hij in Omloop, Kuurne, en ook Strade 3 wedstrijden treft waar hij beter mee kan doen om de winst imo.

Titaantje 25 april 2019 om 00:18

de logica is geld

Haanaf 25 april 2019 om 00:10

Als je hem ziet fietsen, dan lijkt het erop dat hij er niet zoveel zin meer in heeft.

Ook hoop dat het heilige vuur weer gaat branden naar een poosje rust en een lekkere ontspannen koers in de VS.

ikbenprocycling 25 april 2019 om 05:12

Ik vermoed dat zijn rollercoaster van de afgelopen jaren en vorig jaar abrupte prive scheiding (plus baby) meer impact heeft op hem dan verwacht . zou ook vreemd zijn als dat niet zo was.

Chris Van Uden 25 april 2019 om 07:13

Dat denk ik ook. Een kind krijgen en een scheiding heeft een ontzettende impact, meer dan menigeen kan bedenken.

toke 25 april 2019 om 05:12

Groot gelijk.

josi 25 april 2019 om 07:48

Lijkt me logisch, in de AGR en WP lag hij er al vroeg af en in LBL zou het niet anders zijn geweest.

Scott Sunderland 25 april 2019 om 08:33

Ik vermoed ook dat hij psychisch niet goed in zijn vel zit na veel privéproblemen. Hij zit er met zijn hoofd niet helemaal bij. Het plezier in de sport lijkt wat weg. Hij zal zijn motivatie terug moeten vinden.

Wheely 25 april 2019 om 09:29

Niet dat we om meningen verlegen zitten maar ik ben stiekem toch wel benieuwd hoe Sagan het voorjaar van VdP heeft beleefd. Daar moet toch wel een hoop herkenning in zitten.

Romāns Vainšteins 25 april 2019 om 10:31

Is de paus al met een statment over MvdP’s voorjaar op de proppen gekomen ?

toke 25 april 2019 om 10:38

@ wheely
Statements zijn hier alleen voor RV weggelegd.

Wheely 25 april 2019 om 10:42

Trump heeft wel getweet:

“Congratulations to VdP, he is a WINNER! I like him. Sad the fake news media kept giving us wrong times, such a disgrace.”

Romāns Vainšteins 25 april 2019 om 11:03

:P

ikbenprocycling 25 april 2019 om 11:04

MvdP is door de Paus in de kandidatuurfase aangenomen voor zaligverklaring. Het ging opvallend snel deze keer !

Gister memorabele reeds historisch te noemen uitzending Extra Time Koers btw.

laupie 25 april 2019 om 09:40

Volgens mij is hij ziek geweest en echt een paar kilo verloren en vervolgens gewoon gestart in Tirreno. Moeilijk om aan te sterken als je door blijft koersen. Is nu kind van de rekening aangezien hij er helemaal doorheen zit.

Ainu 25 april 2019 om 10:17

Lijkt me in ieder geval de goede keuze, in deze vorm LBL rijden zou nergens op slaan. Die ziekte kwam op een slecht moment en ook mentaal lijkt het niet goed te zitten. Hopelijk vindt hij vroeg of laat z’n oude zelf terug, want een goede Sagan die overal en altijd wilt rijden blijft toch een ongelooflijke aanwinst voor het wielrennen. Hij moet zichzelf de tijd geven om er bovenop te geraken.

wielerman 25 april 2019 om 12:37

Kind gekregen, scheiding, zijn ex vrouw die ook pr functie heeft binnen zijn eigen merk,.
Komt toch een hoop bij kijken zowel emotioneel als zakelijk.
En als je dan al niet lekker in je hoofd zit, dan ook nog eens flink ziek worden, geen perfecte combi.

Nu goed rusten zowel mentaal als fysiek en hopelijk zien we de oude Sagan terug in de tour!

leegloper 25 april 2019 om 19:01

Volgens mij zagen we best veel van de oude Sagan terug in Paris-Roubaix. Inclusief opeens een hongerklopje of wat dat ook was, terwijl hij tot vlak daarvoor nog erg sterk oogde. Vooral de klimmetjes verteert hij slecht, terwijl hij juist naar de heuvelklassiekers heeft toegeleefd.

Headlines

Materiaalzone

Populair