Peter Sagan: “Mijn lichaam was tweede, mijn fiets iets sneller”

maandag 7 augustus 2017 om 18:00
Peter Sagan: “Mijn lichaam was tweede, mijn fiets iets sneller”

Peter Sagan mag zich na zijn overwinning in Venray de eerste leider in de BinckBank Tour noemen. Op de persconferentie na afloop gaf hij toe aanvankelijk niet te weten of hij gewonnen had.

“Ik was helemaal niet zeker van mijn zaak”, citeert Sport.be de Slowaak. “Mijn lichaam kwam als tweede over de streep, maar mijn fiets was net iets sneller. Het duurde vijf minuten voor ik wist dat ik gewonnen had.”

Sagan erkent dat hij de overwinning mede te danken heeft aan zijn ploeggenoten bij BORA-Hansgrohe. “Ik had hen gewaarschuwd dat we aan het rondpunt op 500 meter helemaal vooraan moesten zitten. Zij hebben hun taak perfect uitgevoerd. Daarna wilde ik niet als eerste aan de sprint beginnen en liet daarom twee andere jongens passeren om in hun slipstream mee te gaan en zo de overwinning te pakken,” kijkt hij terug.

Sagan wil zijn leiderstrui zo lang mogelijk verdedigen. “Dat zal echter morgen al een lastige klus worden met een individuele tijdrit van negen kilometer”, stelt hij vast. “Er zijn veel sterke hardrijders aanwezig. Hopelijk verlies ik niet te veel tijd.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 7 augustus 2017 om 18:33

Hij heeft een mooie voorgift te pakken, als je zag hoe hij het heuvelop deed in de rit die Teuns won in Polen krijgen ze hun handen vol aan hem.

Martino87 7 augustus 2017 om 18:35

In Nederland heet een ‘rondpunt’ een ‘rotonde’.

nederbelg 7 augustus 2017 om 18:53

Kan kloppen, werd ooit aan een rondpunt in Tilburg achternagezeten door een stelletje rothonden.
On: Sagan en de Eneco BB Tour, een winnende combinatie. Vorig jaar het Mozes-moment, nu dit heerlijke citaat.

Marathonman 8 augustus 2017 om 06:02

Lichaam tweede, fiets komt iets sneller over de finish. Is dat niet altijd zo? (flauw, I know) ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair