Peter Sagan maakt komend seizoen debuut in Giro d’Italia

donderdag 24 oktober 2019 om 16:57
Peter Sagan maakt komend seizoen debuut in Giro d’Italia

foto: Cor Vos

De kogel is door de kerk: Peter Sagan zal volgend jaar voor het eerst zijn opwachting maken in de Giro d’Italia. Het is geen verrassing dat de drievoudig wereldkampioen kiest voor de Italiaanse ronde, aangezien de Slowaak vandaag aanwezig was bij de parcourspresentatie van de eerste grote ronde van het seizoen.

De laatste maanden werden de geruchten over een allereerste Giro-deelname steeds hardnekkiger. Zo liet Ralph Denk, die als teammanager van BORA-hansgrohe te maken heeft met Sagan, na de afgelopen Tour de France weten dat hij een eventuele Giro-deelname wel zag zitten voor zijn poulain. “Waarom niet? De deur naar de Ronde van Italië staat open”, aldus Denk.

Daarnaast was Sagan eerder deze maand bij een fietsevenement in Trento, waar hij ook al sprak over zijn liefde voor Italië. Mocht de 29-jarige coureur volgend jaar een etappe winnen in zijn allereerste Giro, dan schrijft de Slowaak toch een klein beetje geschiedenis. Sagan is dan namelijk de zoveelste renner die in alle grote rondes een etappe wist te winnen.

In de Tour boekte hij reeds twaalf etappezeges, terwijl hij ook vier keer succesvol was in de Vuelta a España. De 103e editie van de Giro d’Italia begint volgend jaar niet geheel toevallig in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, een buurland van Slowakije. Ook de tweede en derde etappe spelen zich af op Hongaars grondgebied.

Combinatie Giro-Tour
“Italië heeft een speciaal plekje in mijn hart”, zo laat Sagan weten in een perscommuniqué. “Ik werd er in 2008 voor het eerst wereldkampioen en ik heb ook jaren voor een Italiaanse ploeg gereden. Ik heb de laatste jaren meegedaan aan enkele prestigieuze Italiaanse wedstrijden, maar er ontbreekt nog iets: deelname aan de Giro d’Italia.”

“Ik denk dat iedere renner droomt van de Giro. Het is een van de mooiste en zwaarste wedstrijden op de kalender. Ik ben klaar om mijn debuut te maken. Het zal zeker geen eenvoudige wedstrijd worden, maar ik kijk ernaar uit. En aangezien de Giro start in Hongarije, krijg ik eveneens de kans om in de buurt van mijn thuisland Slowakije te koersen.”

Teammanager Denk laat weten dat zijn pupil ook komend jaar aan de start zal staan van de Tour. “En hij zal in de Giro ook meedoen voor het puntenklassement.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

vincenzo 24 oktober 2019 om 17:00

Hij zal vast minimaal een etappe meepakken.

(Maar schrijf je geschiedenis als je de zoveelste bent die iets presteert?)

Cyclinglife 24 oktober 2019 om 17:05

Als je alleen al meedoet schrijf je geschiedenis of het benoemenswaardig is, dat is wat anders

pjam4 24 oktober 2019 om 17:02

Zal hij vervolgens ook de Tour rijden? Is wel een mooi parkoers voor hem, met weinig biljart vlakke aankomsten … Maar zo ja, dan zullen Ackermann en Bennett niet blij zijn!

Cyclinglife 24 oktober 2019 om 17:08

Heb der nu al zin in. In het extravagante Italië een persoonlijkheid als sagan. Dat moet toch garant staan voor mooie uitspattingen:) :D

Japsie 24 oktober 2019 om 17:13

Ackermann rijdt de Tour, volgens Bora.

Vinyakke 24 oktober 2019 om 17:18

Dat wordt een mooie strijd voor groen in de tour. Lang geleden, mooi om naar uit te kijken!

Sagan=hulk 24 oktober 2019 om 17:22

Als Bora nu bevestigt dat Sagan de Giro rijdt en Ackermann de Giro, dan kunnen we wel concluderen dat Bennett uiteindelijk toch zal vertrekken naar DQS.

ChefSpijker 24 oktober 2019 om 17:52

Uiteindelijk wel. Maar zolang ie aan een contract gehouden kan worden, zal dat niet voor 2021 zijn.

Scott Sunderland 24 oktober 2019 om 17:23

Sagan lijkt zich nieuwe doelen te stellen en zo weer nieuwe motivatie te creëren ? Het enthousiasme en het speelse spatte er niet meer vanaf de laatste tijd, niet zoals voorheen. Hopelijk krijgt hij het plezier in de sport weer sterker terug.

Franco Ballerini 24 oktober 2019 om 17:40

Ja, graag weer een gemotiveerde Sagan.

Binda 24 oktober 2019 om 18:18

Opmerkelijk dat Dag en zich heeft laten verdrukken tot tweede man bij de ploeg. Erg knap van Ackerman.

koos1 24 oktober 2019 om 18:39

Sagan heeft het record aantal groene truien in de Tour binnen, lijkt erop dat hij het wel gehad heeft met de Tour. Mooi dat hij nu naar de Giro gaat, grote vraag zal alleen zijn hoe hij de combinatie (Vlaams)voorjaar en Giro gaat rijden.

Kevin Lowagie 24 oktober 2019 om 19:16

De combinatie klassiek voorjaar en Giro is aartsmoeilijk. Dat mocht ook Jungels dit jaar ondervinden. Echt schitteren zie ik hem niet in de Giro.

ditisdavid 24 oktober 2019 om 23:01

Jungels kon niet switchen van goed op de kasseien naar goed in de bergen in een maand tijd, wat niet vreemd is. Als Sagan na de Amstel gewoon z’n rust pakt zou hij dit gewoon moeten kunnen.

Sjonge Jonge 25 oktober 2019 om 00:14

Zal me niet verbazen als hij minder klassiekers gaat rijden in het voorjaar.

Arry1337 24 oktober 2019 om 20:17

Een interessant feitje dat jullie missen: als Sagan namelijk drie etappes wint in zijn eerste Giro, zal hij bij zijn debuut in elke grote ronde drie etappes hebben gewonnen.

Zal iemand hem dat ooit hebben voorgedaan?

Pizzi 24 oktober 2019 om 21:50

Ha, mooie!

D’n Eddy komt er in ieder geval niet aan. Won in z’n eerste Tour én eerste Vuelta weliswaar 6 (!) etappes, maar in z’n eerste Giro slechts 2 etappes.

ditisdavid 24 oktober 2019 om 23:20

Freddy Maertens: 8 in de Tour, 13 in de Vuelta, 7 in de Giro. Dat gaat nooit meer overtroffen worden.

Gelei 25 oktober 2019 om 12:59

Zou zich beter focussen op de klassiekers, want na 10j prof staan er slechts 2 monumenten op zijn palmares. Een ritzege in een GT maakt echt niets uit.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair