Peter Sagan in quarantaine na positieve coronatest

zaterdag 6 februari 2021 om 09:38
Peter Sagan in quarantaine na positieve coronatest

foto: Cor Vos

Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan, zijn oudere broer Juraj en hun ploeggenoot Erik Baška zijn tijdens een trainingskamp in Gran Canaria positief getest op het coronavirus. De drie renners maken het goed en zijn in quarantaine gegaan, meldt BORA-hansgrohe.

De drie Slowaakse renners testten meermaals positief op het coronavirus. Alle drie vertoonden ze milde, algemene ziekteverschijnselen. “Sinds enkele weken zijn mijn broer Juraj, onze ploegmaat Baška en ik op Gran Canaria om te trainen. Op 29 januari hebben we in een lokaal laboratorium een coronatest laten doen om terug naar huis te kunnen vliegen. Helaas waren de resultaten niet zoals gehoopt en testten we alle drie positief op het coronavirus. We voelen ons goed, maar sindsdien zitten we in quarantaine”, laat Peter Sagan weten.

Sagan dankt de ploeg en de medische staf voor alle steun. “We worden de hele tijd in de gaten gehouden en we blijven hier zolang als nodig is. Hopelijk zijn de volgende testresultaten negatief, zodat we snel ons normale trainingsschema weer kunnen oppakken.”

‘Peter was al vrij ver in zijn opbouw’
Ploegmanager Ralph Denk noemt de timing ‘niet ideaal’. “Al is er nooit een goed moment om het coronavirus op te lopen. Peter is erg gemotiveerd en daarom was hij al vrij ver in zijn opbouw naar het nieuwe seizoen. Het belangrijkste is nu dat het met alle drie goed gaat en ze geen ernstige symptomen vertonen. We weten nog niet precies wat dit betekent voor hun start van het seizoen. Eerst moeten ze alle drie volledig herstellen en medische goedkeuring krijgen. Daarna gaan we bekijken wat de volgende stappen worden.”

Peter Sagan begint zijn seizoen normaal gesproken met het Vlaamse openingsweekend, eerst op zaterdag 27 februari Omloop Het Nieuwsblad en een dag later ook Kuurne-Brussel-Kuurne. Het voorjaarsprogramma van de Slowaak bestaat verder uit onder meer Milaan-San Remo, de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Verder gaat de drievoudige wereldkampioen later in het seizoen ook de Giro d’Italia, de Tour de France en de Olympische Spelen van Tokio rijden.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Rob de Keijzer 6 februari 2021 om 09:41

Lekker heel de wereld over blijven vliegen !

Marveloke 6 februari 2021 om 10:26

Daar gaat je voorjaar. Als je het dan toch moest oplopen, dan liefst ergens in oktober. Dan heb je nog de winter om uit te zieken en terug op te bouwen en lijdt je wegseizoen er niet onder. Dat is Sagan nu niet gegund

JPS 6 februari 2021 om 10:48

Sinds wanneer moet je een heel voorjaar herstellen van misschien amper een loopneus?
We voelen ons goed, maar sindsdien zitten we in quarantaine”, laat Peter Sagan weten.

lampje 6 februari 2021 om 10:53

Wat JPS zegt inderdaad. Doe nu niet of het hier om ebola gaat.

Turtlehead 6 februari 2021 om 11:07

Als hij nu twee weken niet traint, is dat echt wel een tegenslag. Daarnaast: Corona geeft ook bij mildere klachten (en: wat is mild?) best kans op verminderde conditie/zuurstofopname. Dat moet je eerst ook nog even afwachten voor je ‘full gas’ gaat. Alles bij elkaar wel jammer, ik zou graag een gemotiveerde Sagan zien dit voorjaar.

Als het soepel loopt, dan zou het voor eind maart/eerste helft april nog los kunnen lopen voor hem denk ik.

KimJungPoels 6 februari 2021 om 11:32

Gelukkig kunnen deze gasten tegenwoordig ook binnen trainen. Het is niet ideaal natuurlijk, maar de reed opgebouwde conditie onderhouden is met een beetje discipline zeker niet onmogelijk.

FDJ 6 februari 2021 om 11:40

@Kimjung Nu lijkt mij Sagan een van de laatste die zich kan opladen voor een training binnen eerlijk gezegd.

Wheely 6 februari 2021 om 12:03

Dit verschilt heel erg per persoon en eventuele schade manifesteert zich pas in een later stadium na een week of twee. Laten we hopen voor Peter dat het voor hem allemaal meevalt en geen gevolgen voor zijn voorjaar heeft.

vincenzo 6 februari 2021 om 12:51

Overdreven reacties hierboven. Ze voelen zich goed en zitten een aantal dagen in quarantaine. Het zal allemaal wel los lopen voor Peter, zoals voor verreweg de meeste mensen die positief zijn getest op Corona.

Marveloke 6 februari 2021 om 13:08

Waarom ben ik nu gelijk overdreven in mijn reactie? Je weet nooit wat voor schade het virus aanricht en of Sagan last gaat krijgen van blijvende effecten. Ook al gaat het voor Sagan maar om een klein griepje, dan kan het alsnog verstorend werken in zijn voorbereiding. Rollers kunnen dat gat nooit volledig opvangen. Klimmetjes worden niet nagebootst, techniek onderhoud je niet echt en de intensiteit van de trainingen is minder hoog dan bij fietsen in het echt (piekvermogen kun je op de smart trainer/rollen niet goed kwijt). Per slot van rekening is er weinig acclimatisering voor het koude weer. Over Sagan maak ik me geen zorgen, hij komt er wel weer bovenop. Maar het coronavirus(je) kan op zijn minst toch de voorbereiding aardig om zeep helpen

Frank V 6 februari 2021 om 14:06

@Marveloke
Omdat je gelijk concludeert: “Daar gaat je voorjaar.”

vincenzo 6 februari 2021 om 15:22

Er wordt vaak erg overdreven gedaan over 'schade' en 'blijvende effecten' die het Coronavirus aanricht. Dat zijn uitzonderlijke gevallen. Bij lichte klachten (veelal verkoudheid en wellicht wat koorts) is er geen sprake van lichamelijke schade en is de besmette na een een paar dagen weer de oude. Als Peter een week na de positieve test zegt dat hij zich goed voelt, is dat dus aan de hand. Er is geen enkele aanleiding in dit artikel om erger te veronderstellen. Eventuele schade van zijn voorbereiding wordt eerder aangericht door de quarantaine, waarin trainen lastiger is.

Gitan 6 februari 2021 om 10:26

Toch weer een domper voor Peto in aanloop naar de klassiekers.

Dikke Vrouw 6 februari 2021 om 10:40

Jeetje. Bester schap Peter!

lampje 6 februari 2021 om 10:44

Nou Marveloke niet net doen of het ebola is. Hij is er nauwelijks ziek van dus is er zo weer bovenop.

xistnc 6 februari 2021 om 11:36

Balen. En hij was echt alleen maar even tandpasta gaan kopen.

Limal 6 februari 2021 om 12:01

Aïe, dat is geen goed nieuws. Hopelijk zijn ze er alledrie snel en zonder naweeën vanaf.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair