Peter Sagan in de recordboeken: “De sprint is altijd een beetje een loterij”

Door , zondag 25 maart 2018 om 18:01
Peter Sagan in de recordboeken: “De sprint is altijd een beetje een loterij”

foto: Sirotti

Peter Sagan heeft zich met zijn derde zege in Gent-Wevelgem in een uniek rijtje geschaard. De Slowaakse wereldkampioen voegt zich bij Robert Van Eenaeme, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Mario Cipollini en Tom Boonen. “Ik ben heel blij dat ik hier weer win”, reageert hij in het flashinterview van Sporza.

“De ploeg leverde heel goed werk van de ploeg. Op het einde bleven we nog maar met zijn tweeën over”, doelt Sagan, die constant op de voorposten reed, op de aanwezigheid van zijn ploegmaat Marcus Burghardt. “De sprint? Dat is altijd een beetje een loterij. Ik ben wat vroeg aangegaan, maar dat pakte goed uit. Ik had de benen om het vol te houden.”

De schifting die zorgde voor de uiteindelijke favorietengroep viel op de steile kant van de Kemmelberg. “Dat zorgde wel voor wat stress”, legt de wereldkampioen uit. “Er stond niet veel wind, daarom kwamen we met zo’n grote groep naar de finish. Meestal zijn we met een kleinere groep. Van de edities die ik al gereden heb, was dit de gemakkelijkste qua weersomstandigheden. Het was niet zo’n nerveus gedoe als de voorbije jaren.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

moa 25 maart 2018 om 18:09

Oei wat is er gebeurd met: zo lafjes wil ik geen koers winnen. Nam als enigste favoriet niet over.

Slim en sterk gespurt. Vrijdag niet goed op de bergjes. De andere moesten maar harder gekoerst hebben.

skylimit 25 maart 2018 om 18:18

@moa ik weet niet of je de hele koers gezien. ik heb sagan wel zelf of kop gezien in de koers toen er ook een breuk was, hij ging toen nog een beetje demonstratief omkijken, maar er was niemand die over wilde nemen.
Later in de finale had hij Burghardt mee, dus kon hij lekker blijven zitten en zich mee laten voeren.

Romāns Vainšteins 25 maart 2018 om 18:21

Dat Sagan 9 vd 10 x een sprint wint na veel km’s is natuurlijk een belangrijke reden dat men niet overneemt. Ze hadden hem ook vandaag kunnen verslaan maar hebben dat nagelaten.

Gebruikersnaam 25 maart 2018 om 18:25

Normaal gezien gaat hij heel nonchalant om met zijn krachten, deze keer was hij voorzichtig, berekend en slim. Ik vermoed omdat hij gewoon niet zo heel veel overschot heeft, want het is helemaal zijn stijl niet om onzichtbaar te rijden, hij haat dat zelfs. Ik denk dan ook dat hij volgende week in ’t tweede of derde groepje gaat zitten en ergens zal moeten afhaken.

SoloSlim 25 maart 2018 om 19:58

Een loterij?
In zo'n groep wint Sagan zowiezo 1op3 keer de sprint.
Mocht bij de lotto de winstkansen ook op 33% liggen, dan speel ik zeker meer mee..

assen 25 maart 2018 om 21:50

Sagan is GEEN topsprinter. Maar zware koersen eindigend op een sprint zijn vaak voor Sagan. Een oneerlijke loterij dus… hij bagataliseert zijn eigen prestatie hier.

poeskescherens 25 maart 2018 om 23:43

Voor een geen-topsprinter is vijf keer de groene trui opmerkelijk vind ik

Sephiroth 26 maart 2018 om 06:14

Voor mij was dit een van de meest lelijke sagan overwinningen. Vorig jaar gunde ik het hem omdat hij koers maakte. Dit jaar maakte hij geen koers. En tsja hij sprint goed na een zware koers.

assen 26 maart 2018 om 06:18

In een pure sprint, zonder aanloop, zijn er echt wel minstens vijf sneller dan Sagan -dat bedoel ik. Maar na een slopende koers zijn alle Kittels, Greipels, Cavendishen weg.

Sebas 26 maart 2018 om 14:08

Sprintsnelheid is niet het enige dat een uitmuntende sprinter maakt. Uithouding, lef, techniek en positionering zijn evenmin belangrijk. Liggen vast nog wel wat andere criteria om bij op te plakken.

Sagan is mijn inziens een topsprinter. Ook in een vlakke sprint, als hij wil, en al helemaal in een technische finale.

Headlines

Materiaalzone

Populair