Peter Sagan: “Ik heb hier niets te verliezen”

zaterdag 15 oktober 2016 om 10:51
Peter Sagan: “Ik heb hier niets te verliezen”

Foto: Sirotti

Peter Sagan verdedigt zondag zijn titel op het WK wielrennen, en zegt dat zonder druk te doen. “Ik heb hier niets te verliezen”, verklaarde hij tegenover Belga. “Mijn seizoen was al goed, ik heb geen stress.”

De Tinkoff-renner kwam woensdagnacht pas aan in Qatar, terwijl veel van zijn concurrenten er al een tijdje zijn. Sagan weet niet of dat een groot nadeel is. “We zullen zien zondag, dan zal ik je dat vertellen”, stelt hij. “Ik weet hoe het is om te koersen in de warmte. Ik heb al in de Vuelta gereden in de hitte en ook vorig jaar bijvoorbeeld in Abu Dhabi. Al moet ik wel toegeven dat ik minder goed presteer in de warmte.”

Sagan was voorzichtig met zijn woorden. De Slowaak herhaalde regelmatig “we zullen zien” en wilde ook geen favorieten aanwijzen. “Het is een loterij”, beweerde hij. Iedereen mag volgens hem een favoriet worden genoemd.

Ook op een vraag over het weinige publiek in Qatar gaf Sagan een diplomatiek antwoord. “Weet je, we zijn in de 21e eeuw, iedereen heeft televisie en kan koers kijken op tv.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Wheely 15 oktober 2016 om 10:59

Feitelijk gezien is hij de enige die iets kan verliezen namelijk zijn titel, verder heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Geen druk!

Peter blijft mijn favorietje! <3

0
Koersmaniak 15 oktober 2016 om 11:11

Eigenlijk is Sagan de topfavoriet.
Hij is in vorm: zie de week van het ek en eneco tour waarin hij elke dag meedeed voor de prijzen, hij heeft zich daarna teruggetrokken op het thuisfront, hij komt zo cool over, lijkt geen druk te hebben, hij kan een potje hard rijden, denk maar terug aan de waaier die hij trok in de Tour..

0
Mooie_Mario 15 oktober 2016 om 11:19

Behalve je trui..
En mooi dat Sagan in 1 nuchter antwoord de hele heisa daar kan relativeren: iedereen heeft toch een tv.

0
Covadonga 15 oktober 2016 om 11:48

Mooi dat commentaar op het weinige publiek. Ik ben het daar dan ook volledig mee eens.

0
Tiim 15 oktober 2016 om 12:01

Hij kan die trui helemaal niet verliezen, hij kan ‘m alleen opnieuw winnen, waar ik toch wel op hoop. Prachtig om die trui in de grootste wedstrijden op aarde voorin te zien.

0
assen 15 oktober 2016 om 15:55

Wat een mooi antwoord van die tv. Toeschouwers zijn voor mij ook niet zo belangrijk voor de beleving. Geen toeschouwers is veel beter dan veel, zoals op Alp d’Huez en de Ventoux.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone