Peter Sagan haalt Omloop Het Nieuwsblad uit programma

woensdag 29 januari 2020 om 09:31
Peter Sagan haalt Omloop Het Nieuwsblad uit programma

Peter Sagan - foto: Cor Vos

Peter Sagan zal in tegenstelling tot eerdere berichten niet in actie komen in Omloop Het Nieuwsblad. In december meldde de naamgevende krant nog dat de drievoudig wereldkampioen zijn opwachting zou maken in de Vlaamse openingsklassieker.

Jan Valach – sportief directeur bij zijn ploeg Bora-Hansgrohe – vertelt echter aan Cyclingnews dat hij na de Vuelta a San Juan op hoogtestage gaat in Colombia. Tijdens Strade Bianche op 7 maart hervat hij zijn seizoen. Daarna zal hij Tirreno-Adriatico rijden als voorbereiding op Milaan-San Remo.

Sagan kiest al enkele jaren voor deze aanpak. Dat door ziekte de voorjaarsklassiekers vorig jaar niet brachten wat men er vooraf van verwacht had, ziet de ploeg niet als reden om een aanpassing te doen. “Hij is in staat om zich alleen voor te bereiden, weg van de wedstrijden, en hij werkt liever op hoogte,” aldus Valach. “Hij is het soort renner die zijn conditie kan opbouwen door te trainen en dan heeft hij maar een paar races nodig om weer op snelheid te komen,” oordeelt hij.

Sagan kent in 2020 een vol programma, met de Giro, Tour en Olympische Spelen. Een vroegtijdige opgave in de Tour om zich optimaal voor te bereiden op de spelen is volgens Valach (die ook Slowaaks bondscoach is) niet aan de orde.

“Je verlaat de Tour niet zomaar, ook al zijn de Olympische Spelen erg belangrijk,” zei hij. “Er zit heel weinig tijd tussen de twee wedstrijden, dus dat is niet ideaal. Maar we richten ons eerst op de Tour en kijken dan naar de Spelen. We zullen alles doen om 100% in de Tour de France te zijn. Heeft hij daar goede benen, dan zou hij iets moeten kunnen doen in Tokio”.

Wedstrijdprogramma Peter Sagan in 2020
7 maart: Strade Bianche
11 maart: Tirreno-Adriatico
21 maart: Milano-Sanremo
27 maart: E3 BinckBank Classic
29 maart: Gent-Wevelgem
1 april: Dwars door Vlaanderen
5 april: Ronde van Vlaanderen
12 april: Paris-Roubaix
9 mei: Giro d’Italia
27 juni: Tour de France
25 juli: Wegwedstrijd Olympische Spelen

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ab Normaal 29 januari 2020 om 09:58

Benieuwd of Tsaar Peter de motivatie heeft om er weer alles voor te laten.

Bummetje 29 januari 2020 om 10:28

Hoop dat hij er weer als vanouds staat in maart en begin april! Vrees wel een beetje voor de Giro-tour dubbel die hij daarna heeft gepland. Het zou me ook niets verbazen mocht hij de Giro vroegtijdig verlaten om zichzelf fit aan de tourstart te kunnen krijgen.

Cochise 29 januari 2020 om 14:15

Echt scherp stond hij z’n eerste competitiedagen nog niet…

Front-runner 29 januari 2020 om 14:18

Op de OS heeft hij toch gezien het parcours (bijna 5000 hoogtemeters) niks te zoeken?

EricV 29 januari 2020 om 18:41

V avermaet denkt ook dat ie em kan winnen dus ja

Hollow Knight 29 januari 2020 om 19:06

Benieuwd of hij nog veel gaat winnen. VDP is een veel betere versie van Sagan.

Pietgat 4 februari 2020 om 10:02

VDP is de compleetste renner van het moment, maar zal nog ferm uit zijn pijp mogen komen om het palmares van Sagan bijeen te fietsen tegen zijn 30e…
En de jaren dat iedereen op zijn wiel plakt moeten ook nog komen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.