Peter Sagan na Unbound: “Wil minstens twee gravelwedstrijden per jaar doen”

zaterdag 11 juni 2022 om 13:58
Peter Sagan na Unbound: “Wil minstens twee gravelwedstrijden per jaar doen”

foto: Cor Vos

Peter Sagan maakte vrijdag na bijna twee maanden afwezigheid zijn rentree op de weg, in de GP Kanton Aargau in Zwitserland, maar een week eerder had de Slowaak ook al gekoerst. In de Verenigde Staten reed Sagan Unbound Gravel, de grootste gravelwedstrijd ter wereld. “Ik heb daar ongelooflijk veel plezier gehad”, vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport.

“Er waren daar veel fans en ik wil in de toekomst minstens twee gravelwedstrijden per jaar doen”, aldus Sagan, die niet de door Ivar Slik gewonnen hoofdwedstrijd van 200 mijl reed. In plaats daarvan ging de drievoudig wereldkampioen, samen met zijn TotalEnergies-ploeggenoot en kameraad Daniel Oss, van start in de mildere 100-mijl versie.

Voor Sagan maakte dat de pret niet minder groot. “Ondanks de regen was het een geweldige dag. Het heeft me de kans gegeven om zoveel interessante mensen te ontmoeten. Vroeg of laat zal ik terugkomen”, schreef hij op Instagram. Sagan, die zich vanaf zondag in de Ronde van Zwitserland verder voorbereidt op de Tour de France, beëindigde de gravelwedstrijd als dertiende.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ronellenfitsch 11 juni 2022 om 14:11

Herkenbaar, ik hou ook van vakantie, vooral als ik geen vrije dagen hoef op te nemen …

0
KnightBiker 11 juni 2022 om 14:40

+1 Het is ook niet dat hij heeft geprobeerd de 100 mijl editie te winnen, dus werk of presteren zal het niet echt geweest zijn.

0
Oblomov 11 juni 2022 om 16:55

Dit was een marketing-deelname namens Specialized, dus gewoon werk. Maar goed, ik wil best geloven dat hij het ook leuk vond. Niet die achterlijk lange afstand en dan op een relaxed tempo meerijden met deelnemers waarvan meer dan de helft waarschijnlijk fan is. Hij en Oss schijnen nog iemand geholpen te hebben bij het plakken van een band. Allemaal mooie pr voor de sponsors.

0
Derierre de la course 11 juni 2022 om 20:27

Sommige mensen hebben ook leuk werk.

0
KnightBiker 11 juni 2022 om 14:43

Ik vraag me wel af of koersen op de weg aantrekkelijker zou worden als dat hele concept van wielren teams los gelaten zou worden en iedereen op individuele basis zou rijden.

0
Ronellenfitsch 11 juni 2022 om 14:53

Het toch al niet geweldige business model van de soort wordt er dan zeker niet beter op

0
KnightBiker 11 juni 2022 om 15:50

@ronellenfitch – inderdaad, ik ben alleen benieuwd wat het zou betekenen voor het koers verloop. Het is verder geen serieus voorstel, maar aan de andere kant hoop ik dat het ploeg model niet toegepast gaat worden in het gravel rijden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone