Peter Sagan doet toch niet mee aan Olympische Spelen

dinsdag 13 juli 2021 om 12:41
Peter Sagan doet toch niet mee aan Olympische Spelen

foto: Cor Vos

Peter Sagan zal toch niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen in Tokio. De Slowaak kan na zijn knieoperatie niet naar Japan afreizen, zo laat het Slowaaks Olympisch comité vandaag weten in een persverklaring.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Sagan besloot afgelopen donderdag vroegtijdig uit de Tour de France te stappen, aangezien hij te veel last had van een knieblessure, opgelopen bij een valpartij in de finale van de derde etappe naar Pontivy. Sagan ging onlangs in een kliniek in Monaco, waar de Slowaak woont, succesvol onder het mes. De renner had nog de hoop zich op tijd klaar te stomen voor de Spelen in Tokio.

Ploegdokter Christopher Edler klonk optimistisch na de succesvolle ingreep, maar volgens het Slowaaks Olympisch comité is Sagan niet klaar voor de Olympische wegwedstrijd in Japan. “De infectie had geen invloed op het kniegewricht, maar door de operatie en de daaropvolgende gezondheidsproblemen kan hij niet naar Tokio reizen.”

De 21-jarige Lukáš Kubiš van het bescheiden Dukla Banska Bystrica is opgeroepen als vervanger voor Sagan. Juraj Sagan was eerder al zeker van deelname aan de Olympische wegwedstrijd van zaterdag 24 juli.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wielarisch 13 juli 2021 om 12:48

Erg jammer. Hopelijk hersteld hij snel.

Jowinho 13 juli 2021 om 13:05

Parcours sowieso te zwaar voor Sagan

Aart van Woud 13 juli 2021 om 14:02

Dan moet Juraj het goud maar pakken..

SteelHorseCowboy 13 juli 2021 om 14:06

Hup Lukas!

Headlines

Materiaalzone

Populair