Peter Sagan ambassadeur nieuwe Israëlische wielerploeg

donderdag 27 november 2014 om 13:36
Peter Sagan

foto: Sirotti

Peter Sagan heeft zijn naam verbonden aan een nieuw wielerproject. De Slowaak wordt ambassadeur van The Cycling Academy, een non-profit organisatie met als doel talentvolle renners te begeleiden. Het team is de eerste Israëlische wielerploeg met een UCI-licentie.

“Ik ben erg enthousiast. Het is een sociaal project dat gestart is in mijn geboortestad Zilina. Het is een project van Peter Zanicky, mijn eerste coach,” vertelt Sagan aan Cyclingnews. “Hiermee willen we Israëlische, Slowaakse en Poolse atleten een echte kans geven om uiteindelijk prof te worden.”

De ploeg start in Israël, maar heeft de ambitie om uit te breiden. “Dan denk ik aan Zuid-Amerika. Daar hebben we al enkele voorstellen van ontvangen. En ik droom ervan om ooit iets in Afrika te beginnen. Alles in dienst van de wielersport,” aldus Sagan

De ploeg bestaat uit twaalf renners, waarvan vijf uit Israel. Bekendste namen zijn Roy Goldstein (Israëlisch kampioen bij de beloften) en nationaal kampioen tijdrijden Yoav Bar. Twee Slowaken, vier Polen en één Tsjech maken de selectie compleet.

Het team zal worden geleid door oud-renner Ran Margaliot (ex-Saxo Bank). De Slowaken Jan Valach en Dror Pekatch zijn aangesteld als ploegleiders. In januari zal de ploeg in Argentinië deelnemen aan de Tour de San Luis.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.