Peter Koning tekent bij Bike Aid: “Meer dan alleen wielrennen”

donderdag 6 december 2018 om 13:40
Peter Koning tekent bij Bike Aid: “Meer dan alleen wielrennen”

foto: Sirotti

Peter Koning heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 28-jarige renner van het gestopte Aqua Blue Sport komt volgend seizoen uit voor Bike Aid, een continentale ploeg die over de hele wereld wedstrijden rijdt. Bike Aid rijdt op een Duitse licentie.

Koning wordt de tweede Nederlander in de ploeg. Adne van Engelen was er de laatste seizoenen al in dienst. Bij de Duitse ploeg wordt de ervaring van Koning geroemd. De Noord-Hollander reed namens Aqua Blue Sport, waar hij in 2017 belandde na twee seizoenen bij Drapac, de Vuelta a España en heeft etappezeges op zak in de Ronde van San Luis en de Ronde van Iran.

Koning: “Bike Aid biedt meer dan alleen wielrennen”
Als wegkapitein zal Koning opereren bij een ploeg die hij al enige tijd volgt. “Sinds Adne hier reed, ben ik de groei gaan volgen. Wat ik zag was indrukwekkend. Daarnaast biedt de ploeg meer dan alleen wielrennen”, aldus Koning. Bike Aid zet zich in voor de promotie en het bieden van kansen aan talenten in ontwikkelingslanden. “Het gaat over een algemeen doel en dat is een briljant verhaal. Voor mij was de nood er niet om te rijden in de WorldTour of voor een ProContinentaal team. Ik wilde iets heel anders en met Bike Aid kan ik het verschil maken door mijn sport.”

Bike Aid-directeur: “Nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de ploeg”
Sportief directeur Lutz Drehkopf draait zijn hoofd niet weg voor de benodigde versterkingen. Bike Aid wilde aanwinsten om de groei door te zetten. “De komst van Peter kenmerkt een nieuwe mijlpaal voor ons als het gaat om de ontwikkeling van de ploeg”, zegt hij. “Zijn vaardigheden als rouleur en zijn tijdrijderskwaliteiten zullen onze sprinttrein versterken. Onze snelle mannen kijken uit naar de kansen die Peter voor hen zal creëren.”

Bike Aid wist in 2018 acht overwinningen te boeken, waarvan vijf op profniveau. De selectie bestond – naast Van Engelen – uit zeven Duitsers, drie Kenianen, twee renners uit Eritrea, een Zuid-Afrikaan en een Oegandees. Voor volgend seizoen is de ploeg nog niet rond.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 6 december 2018 om 16:19

Sterke ploeg voor een ct, met een mooi programma.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone