Persman Katusha: “Paolini is in shock”

vrijdag 10 juli 2015 om 22:54
Persman Katusha: “Paolini is in shock”

foto: Sirotti

Om 19.30 uur kreeg Katusha bericht van de UCI: Luca Paolini is positief bevonden op het gebruik van cocaïne. Om 20.00 uur zou de wielerunie het naar buiten brengen. “De feiten zijn er en we moeten hem sowieso naar huis sturen”, zegt persman Philippe Maertens tegen Sporza.

“Hij is meteen vertrokken”, gaat Maertens verder, “ook om te vermijden dat hij gelyncht zou worden door 800 mensen. Paolini is in shock. Hij zegt dat hij nooit cocaïne heeft gebruikt. Maar ze hebben het gevonden, dus het is daar.” De veteraan van Katusha heeft het recht om in beroep te gaan en de B-staal aan te vragen.

“Als ook het B-staal positief is, moet hij volgens de teamregels ontslagen worden. Er volgt dan ook een schorsing van zes maanden door het UCI, denk ik. Maar de ploeg houdt van Luca Paolini. In het slechtste geval ontslaan we hem en nemen we hem volgend jaar terug in dienst, bij wijze van spreken. Maar dat is vooruitlopen op de zaak.”

De Italiaan houdt echter vol dat hij niks gebruikt heeft, aldus Maertens. “Hij had geen verklaring voor de positieve test. Hij gebruikt geen cocaïne. Dat is een product dat misschien 48 uur in je lichaam aanwezig blijft. Dat wil zeggen dat hij in de Ronde van Frankrijk cocaïne zou gebruiken. Het is een product dat je buiten competitie mag gebruiken. Maar in de competitie gaan ze het niet gebruiken. En hij zegt dat hij het ook buiten competitie niet gebruikt.”

Dit artikel delen:

38 Reacties

Coldeportes 11 juli 2015 om 00:51

Als profrenners uit de generatie Paoloni 1 ding goed kunnen, is het liegen of het gedrukt staat zonder met de ogen te knipperen. Natuurlijk ontkent hij, maar dat zegt helemaal niks. Tuurlijk is hij in shock: hij is positief bevonden en moet vertrekken uit de Tour.

Als zelfs @Lyndalid ene Paolini op zijn woord/blauwe ogen begint te geloven, is het echt droevog gesteld op dit forum ;)

0
the student 11 juli 2015 om 01:14

Paolini is een beetje geschrokken. In shock lijkt me overdreven. Een lijntje gepakt in utrecht en verder niet veel interessants. Jammer maar helaas. Lekker ouderwets op coke, beter dan weer een renner met een putje teveel.

0
Frankentime 11 juli 2015 om 01:17

Stress vd tour werd hem misschien te veel. Gegokt dat het niet gevonden zou worden en nu tegen de lamp gelopen. Uiteraard ontkennen, anders ben je Gendarmerievoer. Sneu voor hem. Want of hij moet onterecht uit de tour, of hij heeft een ernstige verslaving….

0
Ivanoviclover 11 juli 2015 om 01:56

Zegt die woordvoerder nu echt dat hij volgens de regels ontslagen moet worden, maar dat ze hem dan gewoon terug aannemen? Echt??

0
Huubi 11 juli 2015 om 01:59

Waarom zou hij een verslaving hebben? Rare gedachte.

0
PK41 11 juli 2015 om 03:21

ach ja, in ieder geval is cocaïne simpel en onmiskenbaar te traceren, dus twijfelen aan het testresultaat hoeft niet. dan blijft dat cocaïne gebruiken danwel op welke manier dan ook ermee in aanraking komen tijdens de Ronde gewoon een beetje dom is. wel typisch een risicovolle actie van een cokesnuiver trouwens. persoonlijk ben ik blij dat het ‘maar’ coke is. niet meer van maken dan het is. Kan gebeuren. Paolini naar huis en lekker doorfietsen maar.

0
Arie M 11 juli 2015 om 04:17

Hoe komt t in zn bloed? Mij lijkt t niet onaannemelijk dat ie t al een poos terug buiten competitie recreatief gebruikt heeft. En tijdens de tour komt het ‘opeens’ naar voren, net als Alberto zn picogrammen destijds. Ofwel ze zitten bij katusha nog steeds met bloed te knoeien

0
Tokstar 11 juli 2015 om 05:54

Ik kan er echt heel moeilijk bij dat een 38-jarige kapitein het risico zou lopen in de Tour een snuifje te pakken, wetende dat ze dit sowieso vinden in je lichaam de komende dagen…

0
Zjoske 11 juli 2015 om 08:56

@nickdt
Je moest eens weten hoeveel coke er om je heen wordt gesnoven.
In de kroeg, zelfs op het werk. Je merkt het echt niet altijd.

0
Turtlehead 11 juli 2015 om 09:23

@mr Terpstra en Caahp: in Frankrijk is gebruik wel strafbaar.
Maar dat is niet wat ik bedoelde: ik bedoel dat hard-drugs gebruik wat mij betreft altijd fout is.

0
dumoman 11 juli 2015 om 09:33

Hij zal zijn bloed voortaan eerst moeten laten testen voordat ie het laat toedienen ;)

0
Lucatony 11 juli 2015 om 09:45

“Of gewoon verslaafd, of wellicht een bloedtransfusie met bloed uit de winter of van iemand anders (kan dat?)”
Dat kan ik me zeker voorstellen. Coke is een veel voorkomende drugs, gebruikt door alle lagen van de bevolking en dus ook sporters. Dit is misschien nog wel de beste verklaring.

0
TrEb 11 juli 2015 om 12:20

Is hij een dag nadat zn ploegmaat op de muur van Hoei won getest? Waarschijnlijk heeftie een fout feestje gehad.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone