Perrig Quemeneur (35) neemt binnenkort afscheid

vrijdag 5 juli 2019 om 13:00
Perrig Quemeneur (35) neemt binnenkort afscheid

Perrig Quéméneur in het shirt van Europcar - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

De wielercarrière van Perrig Quemeneur zal nog twee maanden duren. De 35-jarige Fransman heeft namelijk besloten om op 1 september zijn fiets aan de wilgen te hangen, na afloop van de Bretagne Classic-Ouest-France. “Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk”, zo laat Quemeneur weten in een perscommuniqué.

De Fransman begon zijn wielerloopbaan in 2008 bij Bouygues Telecom, de voorloper van zijn huidige werkgever Total Direct Energie. Hij wist in zijn twaalfjarige carrière geen enkele profzege te boeken, maar Quemeneur wist zich wel te ontwikkelen tot een voorbeeldige knecht voor kopmannen als Thomas Voeckler, Pierre Rolland en Bryan Coquard.

Quemeneur neemt afscheid in eigen land met de Tour du Limousin (21-24 augustus) en de Bretagne Classic-Ouest-France. “Ik heb speciaal gekozen voor de Tour du Limousin, aangezien ik hier mijn eerste profcontract wist te verdienen. Verder neem ik definitief afscheid in mijn thuisregio Bretagne, waar ik ooit ben begonnen met fietsen.”

De ervaren renner blijft overigens verbonden aan Total Direct Energie. “Ik zal aanblijven als coach. Ik heb tijdens mijn carrière ontzettend veel geleerd, en ik hoop mijn kennis over te dragen aan de volgende generatie.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

r525 5 juli 2019 om 13:07

Tezamen met Gene stoppen er dus twee zeer loyale renners van de ploeg.
Beste wedstrijd die hij gereden heeft is denk ik de Giro van 2014, waar hij beestenwerk voor Rolland verichtte.

Scott Sunderland 5 juli 2019 om 13:19

Ja hoor dan ben je een echte knecht geweest: Twaalfde jaar als prof en zelf 0 wedstrijden gewonnen. Ik wist niet eens dat hij nog fietste überhaupt. Maar in de ploeg kent en waardeert men hem. Daar is het hem om te doen.

west 5 juli 2019 om 14:46

“Connaissez vous Meneur?”
“Quelle Meneur?”

(Vrij naar H. Fillekers)

Headlines

Materiaalzone

Populair