Pereiro moet urine afleveren in vol restaurant

donderdag 5 november 2009 om 13:59

Óscar Pereiro kan vanaf nu ook meepraten over de mindere kanten van het wielrenner zijn. De Spanjaard die al maanden uit competitie is, werd door de UCI-testers bezocht in het restaurant waar hij op dat moment een maaltijd nuttigde met zijn vrienden. Een redelijk hilarische situatie was het gevolg.

“Ik was aan het eten met vrienden en wilde niet weg”, vertelt Pereiro in de Spaanse krant La Voz de Galicia. “Daarnaast hoefde ik die dag alleen tussen 7 en 8 ’s morgens thuis te zijn. De testers stonden bij me thuis, maar zijn toen maar naar het restaurant gekomen.”

De meest praktische oplossing bleek dit niet. Midden in een restaurant vol verraste buitenlanders, werd de Tourwinnaar van 2006 uit zijn stoel gelicht en naar het toilet gebracht. Daar bleek echter te weinig ruimte, zodat het lozen van de benodigde urine achter twee saloondeurtjes in de gang moest gebeuren, onder het oog van de testers.

“Het hele restaurant zag Óscar met een man en een vrouw achter dat deurtje verdwijnen en vervolgens alleen nog zijn hoofd en zijn broek, die om zijn enkels lag”, vertelt één van Pereiro’s vrienden. “Het was eigenlijk best grappig”, geeft Pereiro zelf toe. “Ik heb inmiddels controles ondergaan op het vliegveld, na een voetbalwedstrijd, terwijl ik al maanden niet fiets.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair