Péraud: “Mijn hele lichaam doet pijn, maar ik ga door”
Foto: Sirotti
zaterdag 18 juli 2015 om 09:12

Péraud: “Mijn hele lichaam doet pijn, maar ik ga door”

Jean-Christophe Péraud kwam vrijdag hard ten val in de Ronde van Frankrijk. De Fransman legt in een persbericht van AG2R La Mondiale de schuld bij zichzelf. “Vlak voordat ik viel, keek ik even naar achteren om Alexis Vuillermoz te zoeken”, aldus Péraud. “Dat was een beetje dom.”

De nummer twee van 2014 was van plan om een bidon naar zijn ploegmaat te brengen. “Ik wilde gewoon nuttig zijn voor de ploeg, omdat ik zelf niet in geweldige vorm verkeer. Het wordt nu alleen nog maar erger door die val. Mijn hele lichaam doet pijn, maar ik zal klaar zijn voor de volgende etappe.”

Péraud dankte na afloop de Tourdokter op Twitter. Minder positief was hij over de cameraploeg die hem in zijn gescheurde broek uitgebreid in beeld bracht. “Bedankt daarvoor”, schrijft hij ironisch.

Naast blessures hield Péraud ook een boete over aan de etappe. De Fransman hing een tijdje aan de wagen om terug te keren in het peloton en moet daarom 150 Zwitserse Frank betalen.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2015 09:34
Iemand die dit meemaakt en dan 150 sfr moet aftikken omdat hij aan de auto hangt...tss.
Dan vind ik dat stayeren achter ploegleidersauto's na een lekke band veel oneerlijker.

Ik hoop dat hij Parijs nog haalt, maar ik vrees voor een abandon.
18 juli 2015 10:09
Ik vraag me af of hij zichzelf een dienst bewijst om hiermee door te rijden. Een arm die helemaal ontveld is, lekker zweet er in en je zal geen prettige dag op de fiets hebben met die hitte. Als ik hem was ging ik naar huis om te herstellen, want er is voor hem niks meer te halen in deze Tour.
18 juli 2015 10:29
Het lijkt mij persoonlijk niet verstandig om hierna nog door te rijden na zo zware val. Maar buiten dat om valt de straf nog mee, was dit een niet Fransman geweest dan was er nu waarschijnlijk een tijdstraf geweest of was de desbetreffende renner zelfs uit de koers gehaald.
18 juli 2015 10:43
Hij heeft groot gelijk dat hij nog even uithaalt naar de cameramensen. En ik vind dat hij dat eigenlijk nog heel netjes doet. Zij zelf (en de regie!) zouden het fatsoen moeten hebben om gewonde renners niet vol in beeld te brengen.
18 juli 2015 10:53
@Tuubke

Dat ben ik helemaal met je eens. Getuigt niet van veel respect van de cameraman, zeker niet dat beeld waarop je zijn gescheurde koersbroek in keek op zijn " zaakje" .
18 juli 2015 11:05
Zag er ook knullig uit, als enige die viel op een recht stuk. Ik dacht het wel mee zou vallen, maar zo'n schuiver op het asfalt is misschien wel beroerder dan een kneuzing of iets dergelijks.
18 juli 2015 11:52
Weten we al wie degene was die naar Peraud schreeuwde.
18 juli 2015 11:58
De Fransen hebben in ieder geval weer een held voor deze tour, misschien niet op de manier die ze wilde... maar toch
18 juli 2015 12:27
@Nickdt
Waarschijnlijk was het Cummings die naar de motor schreeuwde, want vlak nadat dat werd geroepen, kwam er een MTN renner voorbij die weer op moest trekken na hard geremd te hebben
18 juli 2015 12:46
Oke. Beter dat dan dat er iemand naar Peraud schreeuwde. Als er iets was voorgevallen, hadden we dat wel meegekregen.
18 juli 2015 12:46
Klein taalkundig puntje @redactie: zoiets wordt niet 'ironisch' opgemerkt. De goede aanduiding voor zo'n reactie is sarcastisch.
18 juli 2015 12:50
bereid ja maar voor op veel Peraud in beeld vandaag. Net als de beslissende demarrage wordt geplaatst, vindt de Franse regie het nodig om nog eens in te zoomen op hun lijdende held.

Reacties zijn gesloten.